Turul Spaniei

Chris Sutton, victorie in a doua etapa din Turul Spaniei

Australianul Chris Sutton s-a impus la sprint, duminica, in etapa a 2-a a Turului Spaniei, desfasurata intre La Nucia si Playas de Orihuela (174 km).

Chris Sutton & Mark Renshaw
(cc) photo credit: Tim Moreillon

Rutierul formatiei Sky a profitat de profilul in usoara urcare din finalul etapei si s-a impus in fata spaniolului Vicente Reynes (Omega Pharma-Lotto).

Germanul Marcel Kittel (Skil-Shimano), asteptat de toata lumea dupa cele patru victorii de etapa din Turul Poloniei, a sosit in pozitia a treia.

Al saselea la final, italianul Daniele Bennati (Leopard-Trek) este noul purtator al tricoului rosu, de lider al ierarhiei generale, in fata coechipierului sau Jakob Fuglsang, cel care a fost lider dupa contratimpul pe echipa desfasurat la Benidorm.

Desfasurata pe Costa Brava la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, prima etapa in linie a Turului Spaniei din acest an a fost marcata de evadarea a patru rutieri.

Paul Martens (Rabobank), Adam Hansen (Omega Pharma-Lotto), Jesus Rosendo (Andalucia) si Steve Houanard (AG2R) s-au desprins din pluton la kilometrul 7, avansul celor patru atingand un maxim de 5 minute si 28 secunde la borna 69.

Australianul Hansen a luat cursa pe cont propriu cu 32 de kilometri inaintea finalului, aventura rutierului de la Antipozi in fruntea plutonului fiind oprita de plutonul controlat de HTC-Highroad cu 17 kilometri inaintea finalului.

Davide Vigano (Leopard) a incercat sa surprinda vigilenta plutonului in ultimul kilometru, dar tentativa tanarului rutier a fost rapid stopata de grupul masiv de rutieri.

Belgianul Tom Boonen (Quick Step) a incercat sa se desprinda la randul sau pe o zona de usoara urcare, dar ultimul cuvant i-a apartinut australianului Chris Sutton, invingator in fata lui Vicente Reynes.

Pentru Sutton este a doua victorie a sezonului, dupa cea obtinuta in semi-clasica belgiana Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza