Constanta

E un truism, cand spui ca o echipa de fotbal creste in timp. Ca jucatorii au nevoie de Cronos, drept liant. Ca totul se cladeste, caramida dupa caramida. Spuneti asta patronilor de echipe de la noi. O sa va rada in nas.

In primul rand, ei nu iau jucatori pentru echipa lor, ci pentru ca sa nu-i ia adversarii. In fapt, metodele de management din fotbal nu difera cu nimic fata de cele utilizate la varful societatii sau intr-o intreprindere lohn din Dorohoi.

Cine sunt acesti conducatori si ce vor ei? Sunt imbogatitii peste noapte ai unei societati rasturnate cu posteriorul la anterior si intoarse ca meta-para-aldehidele. De oriunde te-ai uita, vezi aceeasi dorinta, normala la inteles, dar hada la morala: de a trage un tun. In fapt, la viteza cu care se schimba regulile jocului, la toate nivelurile, e singura modalitate de a reusi.

Cel putin cateva generatii de-acum inainte, in Romania iepurele va invinge testoasa, pentru ca va fi transportat cu masina la linia de finis, iar greierele o sa se bucure de toata agoniseala furnicii, pentru ca va canta pentru cine trebuie.

Si atunci, cum sa-i ceri lui Gigi ca sa pastreze echipa? Sau antrenorul? Sau pe Narcis? Dar pe Meme? Daca nici macar U Cluj n-a dorit Constanta?

Pentru comentarii accesati aceasta pagina

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza