Turul Spaniei

Daniel Moreno invingator la Sierra Nevada

Spaniolul Daniel Moreno de la echipa Katiusa a castigat, marti, etapa a 4-a din Turul Spaniei, prima incheiata in catarare la peste 2000 metri altitudine.

Groupe Voeckler
(cc) photo credit: Mike Knell

In varsta de 29 ani, Moreno bifeaza astfel prima victorie intr-un mare tur, dupa o foarte buna operatiune in ultimii kilometri ai ascensiunii de la Sierra Nevada.

Desprins din pluton in urmarirea evadatilor, Moreno l-a invins la final fara probleme pe danezul Chris Sorensen (Saxo Bank).

Ciclistul francez Sylvain Chavanel (Quick Step) a preluat tricoul rosu de lider al Turului Spaniei, dupa etapa a 4-a, incheiata in ascensiune la peste 2000 metri altitudine in celebra statiune Sierra Nevada din sudul peninsulei iberice.

Pozitionat favorabil dupa evadarea in care a fost integrat cu o zi in urma, campionul Frantei a imbracat tricoul rosu la finalul mansei de marti si are 43 de secunde in fata spaniolului Daniel Moreno.

Acesta din urma si-a trecut in cont victoria de etapa, la capatul a 4 ore, 51 minute si 53 secunde. Rutierul formatiei ruse Katiusa s-a desprins din pluton pe ultimii kilometri ai etapei alaturi de danezul Chris Sorensen, pe care l-a invins ulterior fara probleme in duel direct.

Podiumul etapei a fost completat de irlandezul Daniel Martin (Garmin-Cervelo), care a sosit cu o intarziere de doar 11 secunde.

Cel mai bine plasat dintre rutierii cu pretentii la victoria finala dupa aceasta etapa montana ramane italianul Vincenzo Nibali, cel care a castigat Vuelta in 2010.

Liderul echipei Liquigas chiar a atacat pe catararea de la Sierra Nevada in tentativa de a-si testa adversarii, iar singurul care a cazut in plasa lui Nibali a fost spaniolul Igor Anton.

Invingator in acest an pe Monte Zoncolan in Giro, liderul echipei Euskaltel a sucombat pe Sierra Nevada ajungand la sosire cu o intarziere de un minut si 20 de secunde.

A 66-a editie a Turului Spaniei continua, miercuri, cu etapa a 5-a, o mansa de 187 de kilometri intre Sierra Nevada si Valdepenas de Jaen. Doua catarari de categoria a doua sunt repertoriate pe traseu, iar finalul este in urcare favorabil atacurilor.

Rezultatele etapei a 4-a:

1 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team 4:51:53
2 Chris Anker Sörensen (Den) Saxo Bank Sungard 0:00:03
3 Daniel Martin (Irl) Team Garmin-Cervelo 0:00:11
4 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team
5 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre – ISD
6 Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
7 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto
8 Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
9 Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD
10 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza