Ciclism

Davide Rebellin, invingator la 40 ani in Tre Valli Varesine

Revenit in plutonul profesionist dupa o suspendare de doi ani pentru dopaj, italianul Davide Rebellin a aratat, marti, ca nu a uitat calitatile de catarator, impunandu-se spectaculos in a 91-a editie a semi-clasicei italiene Tre Valli Varesine.

Rund um den Henninger Turm 2008-74
(cc) photo credit: tetedelacourse

Desfasurata intre Besozzo si Campione d’Italia pe distanta a 195 kilometri, cursa alergata in nordul Cizmei a fost controlata autoritar de formatia Liquigas pana la intrarea in ultimului kilometru.

Ivan Basso a dus o trena sustinuta, avandu-l in roata sa pe slovacul Peter Sagan, recent castigator in Turul Poloniei, dar cartile oamenilor in verde au fost facute pentru Vincenzo Nibali.

Acesta a luat cursa pe cont propriu in plina catarare, cu un kilometru inaintea liniei de sosire, dar nu a reusit sa-si gaseasca ritmul optim pentru a-i surprinde pe ceilalti rutieri aflati in grupul de frunte.

Domenico Pozzovivo (Colnago) si Davide Rebellin (Miche) au reusit desprinderea, iar la final, cu mai putin de 300 metri inaintea liniei de sosire, Rebellin a atacat decisiv obtinand victoria.

Podiumul a fost completat de francezul Thibaut Pinot de la formatia Francaise des Jeux.

Ajuns la 40 ani, Rebellin a castigat in cariera cinci din cele mai importante curse clasice din calendarul competitional, printre acestea Liège–Bastogne–Liège (2004), La Flèche Wallonne (2004, 2007, 2009), Amstel Gold Race (2004), Clasica San Sebastian (1997) sau Züri-Metzgete (1997).

Medaliat cu argint in cursa de fond la Jocurile Olimpice din 2008, Rebellin a fost depistat pozitiv si a trebuit sa returneze medalia, pentru ca ulterior sa se supuna unei suspendari de doi ani.

In 2011 a revenit in plutonul profesionist alaturi de echipa continentala Miche, clasandu-se pe trei in Grand Premio Camaiore si pe cinci la general in Brixia Tour.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza