Menu
0 Comments

Golf in paralel

Asa cum in tenis exista patru turnee de mare slem si alte cateva din seria Masters 1000, tot asa in golf, pe langa etapele majore, figureaza si alte patru concursuri din seria Campionatului Mondial.

Tiger Woods

(cc) photo credit: Keith Allison

Ei bine, zilele acestea, la sediul Bridgestone (remember F1?) din Akron, Ohio se desfasoara al treilea turneu al sezonului, din aceasta, hai sa-i spunem, liga a doua a golfului. Desi premiile in bani sunt uneori mai consistente decat in cazul celor de mare slem. Dar asta este o cu totul alta discuţie.

Patru jucatori se afla la egalitate, la jumatatea Turneului cu invitaţii Bridgestone. Printre ei, si liderul de dupa prima runda, australianul Adam Scott, avandu-l la timona pe Steve Williams, cel care i-a purtat crosele lui Tiger Woods la cele sapte victorii (record absolut!) realizate de fostul lider mondial, pe terenul clubului Firestone. Dar nu aceasta este stirea asupra careia vreau sa zabovim.

Imi place sa vad ca lumea a ramas concentrata asupra vieţii si carierei lui Tiger. Titluri de genul “Runda a doua la 71, fara dureri” fac deliciul fanilor. Pentru ca lumea doreste sa vada continuata o cariera excepţionala. Intrerupta pana acum de escapade extra-maritale si de accidentari.

Tocmai aceste probleme de sanatate pe care Tiger le are la genunchiul stang si la tendonul lui Achille ii fac pe miile de spectatori care il insoţesc cupa dupa cupa, pe traseu, sa ofteze si sa freamate la fiecare swing executat de acesta, deoarece efortul de pivotare este susţinut tocmai de stalpul cu pricina. Cel stang.

Dupa un 68, doi sub par, in prima zi, Tiger a continuat. Acesta este cuvantul cheie. A continuat. Motivat si motivant. Fara sa se mai schimonoseasca de durere. Şi va juca in weekend, dupa ce a realizat cut-ul, ulterior unui 71, unu peste par, vineri. Abordarea nu mai este aceea pur americana: “to be no 1 or not to be”.

Asteptarile au diminunat, presiunea media nu mai este atat de pregnanta, iar Tiger a coborat de pe piedestalul de jucator bionic. Ocupa locul 36, intr-o companie selecta, alaturi de Bubba Watson si de fostul lider mondial, germanul Martin Kaymer. De urmarit…

Mai multe pe doar golf

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza