Menu
0 Comments

Google incurajeaza folosirea identitatii reale pe internet

Daca nu vreti sa va dati numele real, atunci nu folositi Google +. Afirmatia ii apartine lui Eric Schimdt, nimeni altul decat cel care detine gigantul Google, si atinge unul dintre cele mai sensibile si controversate puncte al spatiului definit de world wide web.

Eric Schmidt

(cc) photo credit: Dan Farber

Internetul este un spatiu util pentru multi dintre noi. Ne informam, aflam lucruri noi, comunicam cu prietenii, ne facem altii noi. Intr-un cuvant: interactionam.

Prin interactiune ajungem sa schimbam idei, pareri, atitudini. O fac si altii, insa, spre deosebire de noi, acoperiti de protectia anonimatului, varsa cuvinte urate, injurii si atacuri la persoana.

De ce? Din lasitate si pentru ca in spatele anonimatului carentele de personalitate si frustrarile multiple se transforma in acte de eroism. Unul palid si deranjant.

Drept marturie stau sectiunile de comentarii ale marilor publicatii din Romania, unde publicului este foarte putin educat in a naviga pe internet si, prin urmare, fiecare spune absolut orice despre oricine evident sub protectia anonimatului.

Google pune piciorul in prag si vrea transparenta in internet. Adio conturilor create cu pseudonim. Daca ai ceva de spus esti invitat sa o faci cu nume si prenume pe Google+, cea mai noua retea de socializare aparuta in peisajul social media si care se doreste a fi o alternativa viabila la uriasul Facebook.

Intrebat daca prin aceasta politica Google nu pune in pericol identitatea utilizatorilor, Schmidt a replicat ca Google+ este un serviciu bazat pe identitatea celor care il folosesc si astfel se bazeaza pe numele real al celor din spatele computerelor.

In ceea ce priveste ingrijorarea cu privire la siguranta identitatii, Google+ este un serviciu optional, dupa cum a declarat Schmidt.

Cu privire la oamenii care nu vor sa-si ofere identitatea, nimeni nu este obligat sa foloseasca Google+, a spus Schmidt, care astfel realizeaza o importanta selectie in randul amatorilor de navigat pe retelele de socializare.

Lansat pe 28 iunie 2011, Google+ este deja folosit de peste 30 milioane de utilizatori din intreaga lume.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.