Menu
0 Comments

Google se extinde pe piata serviciilor TV de continut online

La inceputul anului viitor, gigantul american detinut de Erich Schmidt va aduce pe piata europeana serviciul responsabil de facilitarea accesului clientilor la Internet de pe televizor, cu ajutorul unui browser.

Google logo render - Mark Knol

(cc) photo credit: mark knol

Serviciul, disponibil la nivelul continentului american, inca din luna octombrie a anului trecut a fost intampinat cu ostilitate, fiind blocat de trei importante retele de televiziune, pe motiv ca „fura veniturile din publicitate, fara a contribui la costurile aferente crearii de continut”.

„Unii s-au temut, in Statele Unite ale Americii, ca vrem sa concuram cu retelele de televiziune sau creatorii de continut. De fapt, intentia noastra este exact opusul. Vrem sa sustinem industria continutului prin oferirea unei platforme deschise, unde sa evolueze urmatoarea generatie de televiziune, la fel cum Android este o platforma deschisa pentru urmatoarea generatie de telecomunicatii mobile. Anticipam ca vom lansa Google Tv in Europa la inceputul acestuia an”, a raspuns Schmidt, presedintele companiei.

Google TV nu s-a bucurat, pana in prezent, de succes pe piata internationala, dovada in acest sens fiindu-ne oferita de Logitech International, compania care furnizeaza echipamentele necesare instalarii serviciului, care a operat o reducere a preturilor pentru luna iulie de peste 50 la suta, in condiutiile in care acestea au atins pragul de 99 dolari.

In ciuda detinerii platformei YouTube, cea mai populara din categoria continutului video de la nivelul intregului mapamond, Google nu a reusit sa se extinda pe piata serviciilor de televiziune.

eCronicar a mai scris despre:

Televizoarele cu Internet inclus au ajuns in Romania. Samsung lanseaza gama Smart TV

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.