Menu
0 Comments

I-au gazeificat

Asa cum incepuse sezonul trecut in Bundesliga, Mainz promitea sa bata toate recordurile. Sapte victorii in primele sapte etape. Totul cu o echipa incropita din jucatori imprumutati, cu costuri minimizate. Urmatoarele etape au consemnat nu neaparat disparitia sperantelor (pentru ca acestea nici macar nu existasera), ci disiparea lor. Totusi, la final de sezon, echipa a prins ultimul loc care ducea in cupele europene.

Situatie similara cu aceea a lui Gaz Metan. Ajunsa in turul al doilea preliminar al Ligii Europa dupa retrogradarea la masa verde a Timisoarei, echipa din Medias era vazuta drept victima sigura in fata germanilor. N-a fost insa cazul. Cu un excelent strateg pe banca tehnica, fara mari vedete in teren, ardelenii s-au intors cu un nesperat egal cu gol marcat in deplasarea din Germania, in fata unei echipe ramase fara cei care realizasera performanta sezonul trecut. Intorsi pe la echipele cu care erau sub contract.

Scorul de 1-1 s-a repetat in retur, iar la loviturile de departajare s-a remarcat exceptionalul Plesca. S-a opus la doua din executiile adversarilor si si-a trimis echipa la tragerea la sorti a meciurilor din playoff-ul C2.

Mai putine mentiuni despre performanta lui Dinamo, castigatoare pana la urma in Croatia. Dupa un 2-2 cu emotii, in meciul tur, cainii au muscat de doua ori din Varteks, la Varazdin, si nu au mai deschis poarta decat o data. Astfel, Romania va fi prezenta cu toate echipele participante la tragerea la sorti a meciurilor din barajul Ligii Europa.

Steaua, Rapid si Dinamo (ca favorite), Vasluiul (venita din turul al treilea preliminar al C1) si Mediasul isi vor vedea numele trecute pe biletelele de la Nyon. Daca bucurestenele spera sa capete adversari care sa le faciliteze calificarea in grupe, celelalte doua echipe vor avea parte, cel putin pe hartie, de rivale mai bine cotate.

Pentru comentarii accesati aceasta pagina.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza