Turul Spaniei

Kittel, victorie la sprint in Turul Spaniei

Germanul Marcel Kittel de la Skil-Shimano, nimeni altul decat rutierul care a uimit lumea ciclismului cu cele patru victorii de etapa obtinute in Turul Poloniei din acest an, si-a trecut in cont, vineri, la Talaverna de la Reina, cel dintai succes intr-un Mare Tur.

39e Wateringse Wielerdag

Excelent dus in tren de trei coechipieri pana, Kittel s-a lansat ca o adevarata racheta spre linia de sosire si a trecut invingator linia de sosire in fata slovacului Peter Sagan (Liquigas) si a spaniolului Oscar Freire (Rabobank).

In varsta de doar 23 ani, Kittel a obtinut pana acum 20 de victorii in cariera, 13 dintre acestea fiind obtinute in acest sezon.

Rutierul de la Skil-Shimano este unul dintre cei mai talentati sprinteri ai plutonului si multi il considera deja ca fiind viitorul Erik Zabel al ciclismului german.

Ultimii metri ai etapei au fost marcati de o cazatura masiva provocata de americanul Tyler Farrar (Garmin-Cervelo), in urma careia doar noua rutieri au mai reusit sa termine in acelasi timp cu invingatorul.

Printre ciclistii doborati la pamant in urma busculadei s-au numarat si trei dintre principalii favoriti la victoria finala, Vincenzo Nibali, Joaquin Rodriguez si Michele Scarponi.

Fara nicio catarare in program, etapa a 7-a din Turul Spaniei a fost marcata de o evadare in patru, Cabello (Andalucía), Maté, Fouchard (Cofidis) si Houanard (Skil-Shimano) desprinzandu-se din pluton inca din primul kilometru.

Avansul fugarilor a crescut rapid in prima parte a mansei si a ajuns la 9 minute cand fusesera acoperiti doar 30 din cei 182.9 kilometri programati intre Almaden si Talavera de la Reina.

Plutonul a fortat pe final si ultimul rutier care s-a predat a fost francezul Fouchard, prins cu doar 7.5 kilometri inaintea finalului.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza