Menu
2 Comments

Windows in cadere libera pe piata sistemelor de operare

Cel putin asa reiese dintr-o analiza realizata de Wall Street Journal, publicatie citata de Ziarul Financiar. Potrivit respectivei cercetari, cota de piata a sistemului de operare detinut de gigantul american Microsoft a scazut considerabil in acest an, coborand la cel mai mic nivel din ultimii 20 ani.

The ubiquitous Microsoft Windows logo

Cu venituri totale de 19 miliarde de dolari, dintre care 12.3 miliarde reprezentand doar profitul inregistrat in ultimul an fiscal, Windows a luat-o serios la vale in prima jumatate a acestui an.

‘Responsabile’ pentru deprecierea cotei de piata a Windows sunt platforma Google Android, care ruleaza pe majoritatea smartphone-urilor, si iPhone-urile realizate de Apple, care sunt la foarte mare cautare in randul tinerilor si nu numai.

Desi s-a redresat considerabil cu versiunea Windows 7, dupa esecul major incasat cu Vista, Microsoft spera sa acopere golul creat in acest an odata cu lansarea urmatoarei evolutii care va purta numele de Windows 8.

In conformitate cu informatiile preliminare, Windows 8 va fi un sistem de operare care va putea fi folosit atat pe PC-uri, cat si pe dispozitivele cu touch-screen, tocmai pentru a echilibra concurenta reprezentata de Google si Apple pe acest segment.

Cu toate acestea, Microsoft nu are de gand sa grabeasca lansarea lui Windows 8 in conditiile in care din 2009 si pana in prezent a vandut Windows 7 in aproape jumatate de milion de exemplare.

Tags: , , , , ,

2 thoughts on “Windows in cadere libera pe piata sistemelor de operare”

 1. Valix says:

  Pana cand nu-si vor schimba mentalitatea, securitatea, nesfarsitele probleme cu driverele (care fac dintr-o instalare obisnuita de windows o adevarata aventura care-ti ia juma’ de zi), exlusivismul de a rula numai cei vor ei si cand vor ei (se aplica cu brio si in cazul Apple), preturile absout nesimtite….si mai ales Customer Support-ul, le urez “declin placut”, atat lor cat si “prietenilor lor” de la Apple.
  Au trecut vremurile cand neavand o concurenta reala, isi puteau permite politici de monopol.
  In prezent Google Android, care dupa cum se stie functioneaza pe suport Linux, merge ceas.
  Asa ca dragii mei “ferestre” si “mar”, puneti mana la treaba!

  1. Dumitru Stircu says:

   Atat vreau sa spun vis-a-vis de Windows: folositi (sau cel putin incercati) Ubuntu si/sau Linux Mint!

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.