Snooker

Woollaston invingator in fata lui Dott la Players Tour Championship 3

Surpriza in finala celei de-a treia etape a seriei Players Tour Championship, englezul Ben Woollaston rasturnand calculele hartiei in meciul cu fostul campion mondial Graeme Dott, pe care l-a invins cu 4-2.

Snooker-30
(cc) photo credit: Florian Knorn

Intrat in ultimul act cu sansa a doua, Woollaston s-a intrecut pe sine oferind un snooker de foarte buna calitate in fata unui jucator care pana in finala i-a invins, printre altii, pe Ronnie O’Sullivan, John Higgins si Stephen Hendry.

Originar din Leicester, ca si Mark Selby de altfel, Woolaston are doar 24 de ani si ocupa in prezent locul 60 in clasamentul mondial.

Fost campion european la categoria sub 19 ani, Woollaston nu a participat pana acum niciodata in fazele finale ale unui turneu de puncte.

Cu toate acestea, englezul a intrat fara trac, dar cu tacul precis, in finala de duminica, castigand primul frame cu un break de 70 puncte.

Dott a egalat scorul in frame-ul urmator, pentru ca scotianul sa treaca in avantaj la capatul unui joc trei foarte strans.

Woollaston a dominat urmatoarele trei jocuri, castigand finala cu break-uri de 42, 43 si respectiv 50 de puncte.

Victoria de la PTC3 i-a adus lui Woollaston 10.000 de lire sterline, 2.000 de puncte in clasamentul mondial de snooker si garantia ca va fi prezent la finala PTC din acest sezon.

Urmatorul concurs PTC va fi Paul Hunter Classic, care va avea loc la Furth, Germania.

Pentru cei interesati, toate evenimentele marca PTC pot fi urmarite LIVE pe http://www.liveworldsnooker.tv/

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza