Menu
0 Comments

Alesi isi incearca norocul la Indianapolis

Pilotul francez Jean Alesi va concura in 2012 in cursa de 500 de mile de la Indianapolis la mai bine de un deceniu dupa ce s-a retras din Marele Circ.

Jean Alesi grid Nürburging DTM race 2002

In varsta de 47 ani, Alesi a confirmat la Singapore, unde asista la Grand Prix-ul local de Formula 1, ca in 2012 se va afla pe grila Indy 500.

Sustinut de grupul Lotus, pentru care indeplineste in prezent rolul de ambasador international, Alesi stie si ce trebuie sa faca pentru a avea succes in celebra cursa americana.

”Trebuie doar sa ma invart pe acel oval de 200 de ori, cu o viteza medie de 370 km/h, si sa termin in fata a 32 de alti competitori, pentru a ma putea bucura la final de o sticla de lapte”, a spus Alesi cu un umor caracteristic.

Acum in varsta de 47 de ani, Jean Alesi a concurat nu mai putin de 13 sezoane in Formula 1, luand startul in 201 Grand Prix-uri si obtinand o singura victorie. S-a intamplat in Marele Premiu al Canadei din 1995 cand Alesi a fost primul care a vazut steagul in patratele.

Retras in 2001 de la echipa BAR Honda, pilotul francez si-a continuat cariera in DTM pentru alti cinci ani, concurand pentru Mercedes. A obtinut doar trei victorii si niciodata nu a incheiat un sezon mai sus de locul cinci la general.

In 2010 si-a incercat sansa in cursa de 24 de ore de la Le Mans alaturi de italianul Giancarlo Fisichella si Toni Vilander, cei trei pilotand un Ferrari F430 GT2 pentru locul patru la final.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza