Superbike

Checa la doar trei puncte de titlul mondial in Superbike

Pilotul spaniol Carlos Checa s-a impus, duminica, in mansa secunda a rundei de la Imola a Campionatului Mondial de Superbike (WSBK) si s-a apropiat astfel la doar trei puncte de obtinerea titlului mondial.

Carlos_Checa_ SBK_ASSEN_2011_Foto_JanAw

Echipierul de la Althea Ducati a castigat cursa a doua in fata japonezului Noriyuki Haga, care a adus astfel al doilea loc secund la Imola pentru Pata Aprilia, si a britanicului Leon Camier de la Aprilia Alitalia.

Italianul Marco Melandri a incheiat pe sase si a amanat astfel verdictul in ceea ce priveste soarta titlului mondial pentru runda franceza de la Magny-Cours (2 octombrie).

Checa este lider detasat la general cu un avans de 97 de puncte in fata lui Melandri, in conditiile in care pana la finalul sezonului mai sunt puse la bataie doar 100 de puncte.

Prima alergare de la Imola a fost castigata de britanicul Jonathan Rea, care a adus astfel a doua victorie a sezonului pentru echipa Castrol Honda.

Nord-irlandezul s-a impus in fata veteranilor Haga si Checa, acesta din urma urcand pe podium in chiar ultimul tur, dupa o depasire kamikaze asupra lui Tom Sykes (Kawasaki).

Melandri a incheiat doar pe pozitia a opta, dupa ce a fost implicat in numeroase dueluri la mijlocul plutonului.

Rea a fost aproape de victorie si in mansa secunda, insa motocicleta Honda l-a tradat si a fost nevoit sa abandoneze din pozitia de lider.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza