LinkedIn incurajeaza afisarea experientelor de voluntariat in profilul utilizatorilor

Reteaua LinkedIn a anuntat, miercuri, introducerea unei noi optiuni pentru profilul utilizatorilor, acestia avand posibilitatea ca de acum inainte sa-si afiseze si experientele dobandite ca voluntari.

LinkedIn Outdoor Banner (2007-0032 0002)
(cc) photo credit: Terry Chay

Astfel, noua sectiune va lasa utilizatorii sa-si sublinieze joburile neplatite pe care le-au avut de-a lungul timpului, optiune care nu era prezenta in configuratia de pana acum a site-ului.

Mai mult decat atat, cei care au profile pe LinkedIn pot alege care dintre locurile de munca i-au influentat cel mai mult in cariera si care sunt organizatiile pe care le sustin.

Prin promovarea joburilor neplatite, cei de la LinkedIn incearca sa sprijine gasirea de locuri de munca pentru doritori, intr-un sondaj de opinie realizat pe un esantion de 2000 de angajatori reiesind ca 41% dintre acestia iau in considerare experienta ca voluntar la fel de mult ca si cea de munca platita.

Multi oameni spun ca experienta de voluntariat tine mai mult de partea personala a activitatii fiecaruia si nu se asteapta sa fie platiti pentru aceasta. Insa voluntariatul reprezinta un atuu important pe care il poti avea in fata altor candidati pentru un job, opineaza Nicole Williams, connecting direct la LinkedIn.

Tot despre reteaua LinkedIn am mai scris:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza