Menu
2 Comments

Plugarii de pe National Arena

Inaugurare cu cantec a noului stadion national din Bucuresti, dupa unii o mare bijuterie, pentru cei mai realisti doar un semn de normalitate in 22 ani de realitate pe invers.

Echipa nationala aceeasi pe care o stiam. Casa noua, narav vechi, acelasi Piti pe banca. Sa ne amintim de meciul cu Franta de la Euro 2008. A fost 0-0 la Zurich dupa cel mai plictisitor meci al intregului turneu, dupa cum a reiesit in urma unui sondaj. Mai lipsea Raymond Domenech, personajul care si-a pus in cap o intreaga natiune, pentru a fi tacamul ineficientei completat.

Singura faza remarcabil a unui meci fad a fost oferita de Frank Ribery, care a oferit in al doilea mitan o mostra din imensul sau talent. Dribling superb care i-a lasat spectatori pe Rat si Bourceanu, urmat de un sut paralel cu linia portii.

In rest toata lumea a prestat la munca de jos, terenul fiind pentru ambele echipe un adevarat ogor presarat cu multe dorinte si speranta. La final am cules doar amaraciune, una in plus a unei calificari ratate.

Aveti incredere ca olteanul asta ambitios va face echipa, spune in urma cu doar cateva zile plin de zel Mircea Sandu. Nasul care a stat in tribuna oficiala brat la brat cu Sepp Blatter, un personaj aterizat din biroul de la FIFA pentru a gusta din chiolhanul ferefist.

Piturca ramane omul de casa al lui Sandu si nu cred sa fie cel mai in masura pentru a reconstrui o echipa nationala. Are calificari la activ, vor spune unii. Intr-adevar, atatea calificari cat si esecuri lamentabile si iesiri pe usa din dos.

La fel ca ultimii selectioneri, Anghel Iordanescu si Razvan Lucescu, Piti are si el fixurile lui. Unul dintre acestea este Razvan Cocis, despre care daca ma intrebati repede nu stiu sa va spun la ce echipa mai joaca.

Ultima actualizare il plasa la Lokomotiv Moscova, dar dupa un refresh il vad la FC Rostov, dupa ce in ultimul an a schimbat nu mai putin de patru echipe.

Asa cum Iordanescu ne-a adus la exasperare cu Soava, iar Lucescu junior si-a atras anitpatia publicului cu Florescu, Piturca insista inutil cu acest Cocis, un plugar si atat prin campiile rasaritene.

Odata cu aceasta noua calificare pierduta intreaga atentie se indreapta spre viitor. Sperantele sunt mari. Avem stadion, poate pana la urma vom avea si gazon.

Nu stim insa daca publicul va mai reveni intr-un numar atat de mare. Poate sa mai programam un amical fantoma cu Argentina sau Brazilia. Un lucru este cert insa. Vom da piept cu Olanda, Ungaria, Turcia si Estonia, natiuni fotbalistice care la ora actuala sunt, cel putin din prisma rezultatelor, peste noi.

Tags: , , , , , ,

2 thoughts on “Plugarii de pe National Arena”

 1. Litza says:

  Lasand in afara faptul ca ne-am facut de ras cu gazonul, nu avem fata de fotbalul mare. Suntem departe. Trebuie sa ne obisnuim ca asta ne e valoarea si mai rau este ca nu vine nimic din urma.

  1. Dumitru Stircu says:

   Daca ar fi fost vorba de un alt stadion, cu siguranta s-ar fi luat decizia ca nationala sa nu mai calce pe acolo niciodata ca aduce ghinion.

   Nu stiu daca nu cumva s-a pus la final intrebarea care le bantuie pe toate purtatoarele de microfon: “credeti ca suntem blestemati?”. Posibil ca da, dar de neputinta si imprecizie.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza