Turul Spaniei

Rein Taaramae, invingator pe Lagos de Somiedo

Estonianul Rein Taaramae a castigat, sambata, etapa a 14-a din Turul Spaniei, dupa o evadare solitara pe Lagos de Somiedo.

Rein Taaramae

Rutierul formatiei Cofidis a facut parte dintr-o evadare alaturi de spaniolul David De La Fuente (Geox).

Britanicul Bradley Wiggins si-a pastrat pentru sapte secunde tricoul rosu de lider al Turului Spaniei, dupa etapa a 14-a, desfasurata sambata pe un traseu de 175.8 km intre Astorga si Lagos de Somiedo.

Mansa i-a revenit estonianului Rein Taaramae de la echipa Cofidis, care a trecut linia de sosire cu un avans de 25 secunde in fata spaniolului Juan Jose Cobo de la Geox.

Acesta a fost urmat de coechipierul sau David De La Fuente, care s-a sacrificat pe ultimii kilometri pentru a-i duce trena in loc sa ramana langa Taaramae si sa spere la obtinerea victoriei de etapa.

Wiggins a sosit pe locul al cincilea intr-un grup din care au mai facut parte olandezul Wouter Poels (Vacansoleil), Christopher Froome (Sky), Bauke Mollema (Rabobank) si Denis Menchov (Geox).

Marele perdant al zilei a fost italianul Vincenzo Nibali (Liquigas), care a pierdut pozitia a doua la general in urma intarzierii de peste doua minute in raport cu invingatorului.

Astfel, inaintea etapei regina de pe Alto de Angliru, programata duminica, castigatorul din 2010 a coborat la general pe pozitia a saptea, avand o intarziere de un minut si 25 secunde fata de Wiggins.

Rezultate:

1 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne 4:39:01
2 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 0:00:25
3 David De La Fuente Rasilla (Spa) Geox-TMC 0:00:29
4 Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:40
5 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 0:00:45
6 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling
7 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team
8 Denis Menchov (Rus) Geox-TMC
9 Mikel Nieve Ituralde (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:55
10 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:01:00

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza