Menu
0 Comments

Sykes a adus prima victorie pentru Kawasaki dupa cinci ani

Constructorul japonez Kawasaki a obtinut, duminica, pe circuitul german Nurburgring, cea dintai victorie dupa o pauza de cinci ani. Protagonist a fost britanicul Tom Sykes, care a profitat de conditiile meteo vitrege si de cazatura niponului Noriyuki Haga pentru a-si trece in palmares primul succes in Campionatul Mondial de Superbike.

Tom Sykes, 2010

(cc) photo credit: Jared Earle

Mansa secunda a etapei de pe Nurburgring a fost marcata de o ploaie torentiala, care in cele din urma a dus la intreruperea cu steag rosu a cursei.

Carlos Checa (Ducati) a pornit din pole position, dar liderul clasamentului general s-a pierdut rapid in norii de apa ridicati de ceilalti competitiori, alunecand pana la limita punctelor.

Dupa ce in prima mansa urcase pe ultima treapta a podiumului, Haga a avut cel mai bun start al cursei secunde. Japonezul de la Aprilia a condus plutonul in fata lui Sykes si a celor doi piloti Effenbert Liberty Racing Ducati, Sylvain Guintoli si Jakub Smrz si toate cartile pareau facute pentru un succes pe deplin meritat.

‘Nitronori’ a scapat insa motocicleta de sub control pe circuitul imbibat de apa si astfel veteranul japonez a scapat printre degete sansa unei victorii pe care nu se stie cand o va mai intalni.

Sykes s-a trezit astfel la conducere si, dupa inca un tur, organizatorii au decis oprirea cursei din cauza conditiilor aproape imposibile.

Carlos Checa a incheiat pe opt, dupa ce castigase prima alergare, iar in urma etapei de pe Nurburgring a adunat 376 puncte, fata de cele 302 ale lui Marco Melandri.

Absent in cursele germane din cauza unei accidentari la picior, campionul Max Biaggi a ramas pe trei la general, cu 281 puncte.

Pentru Kawasaki a fost prima victorie in WSBK dupa reusita lui Chris Walker la Assen in 2006 si totodata cel dintai succes cu modelul Ninja ZX-10R.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza