Menu
0 Comments

Checa, noul campion mondial in Superbike

La aproape 39 de ani spaniolul Carlos Checa s-a incoronat, duminica, campion mondial in Superbike pe circuitul francez de la Magny-Cours, unde a castigat prima dintre cele doua curse programate in runda din Hexagon a WSBK.

Carlos Checa

(cc) photo credit: Jared Earle

Pilotul echipei Althea Ducati a realizat o cursa o foarte buna cursa tactica in debut, cand s-a plasat in imediata apropiere a liderului Eugene Laverty (Yamaha), pentru ca in a doua jumatate sa se distanteze in invingator.

Aflat in prima pozitie a grilei de start, Jonathan Rea (Honda) a ratat complet startul si, dupa ce s-a miscat pe grila inaintea stingerii semafoarelor rosii, a trantit motocicleta de pamant in ultima sicana a turului cu numarul patru.

Laverty s-a instalat la conducere inca de la start, dar irlandezul dublu invingator la Monza in acest an nu a reusit sa se impuna in lupta directa cu Checa.

Ibericul a mers fara eroare si a bifat cu aceasta ocazie a 13-a victorie a sezonului si a 17-a de la debutul in Campionatul Mondial de Superbike.

Profilul campionului mondial Carlos Checa

Intrat in lumea curselor in urma cu 18 ani, spaniolul a trecut de-a lungul carierei prin toate etapele si categoriile curselor pe doua roti.

Dupa doar o cursa la categoria mezina 125cc a Motomondialului de Viteza, Checa trecea direct la 250cc la jumatatea sezonului 1993, categorie la care avea sa evolueze pana in 1995, cand a trecut la 500cc.

Debutul la clasa regina a fost facut alaturi de Honda, alaturi de care a reusit in 1998 cel mai bun rezultat la finalul unui sezon.

Locul patru dupa Mick Doohan, Max Biaggi si Alex Criville i-a adus lui Checa pentru anul 1999 un loc in cadrul echipei de uzina Yamaha, unde a impartit boxa cu ‘Mad’ Max Biaggi.

Trecerea la clasa MotoGP in 2002 a fost de bun augur pentru Checa, matadorul iberic terminand sezonul pe cinci, dupa care a urmat declinul.

Bilantul lui Checa in MotoGP: doua victorii in 194 de curse disputate.

Checa a facut in 2008 pasul catre Mondialul de Superbike, unde a concurat vreme de doua sezoane la ghidonul unei motociclete Honda CBR1000RR pus la dispozitie de echipa Ten Kate Racing.

Dupa ce a obtinut doar doua victorii in 56 de curse, Checa a trecut in 2010 la Althea Ducati, echipa alaturi de care a terminat pe locul trei la general in primul sezon.

Anul 2011 a fost unul realmente de gratie pentru Checa, spaniolul obtinand 13 victorii din 23 posibile, 19 clasari pe podium si sase plecari din superpole.

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza