Menu
0 Comments

Chrome va depasi Firefox pana la finalul anului 2011

Cel putin asa se arata intr-o estimare realizata de StatCounter, unul dintre cele mai reprezentative site-uri de analiza si gestionare a cifrelor statistice din spatiul world wide web.


In prezent topul celor mai folosite programe de navigat pe internet este dominat de Internet Explorer, care detine 41.7% din piata.

Web browserul lansat si detinut de compania Microsoft se afla insa intr-o cadere accentuata, in ultimii trei ani IE pierzand aproape 30 la suta dintre utilizatori.

Dintre acestia 26% folosesc in prezent Mozilla Firefox, in timp ce alti 24% au ca aplicatie default pentru navigare Google Chrome.

Lansat oficial in decembrie 2008, Chrome s-a impus rapid in piata ca unul dintre cele mai rapide browsere, contestand dupa nici trei ani locul doi ocupat de Firefox.

De la inceputul anului si pana in prezent browserul celor de la Google a inregistrat o crestere de opt procente, iar in ritmul actual in decembrie se estimeaza ca va depasi cu un 1.3 procente Firefox.

Rocada intre cele doua aplicatii concurente s-a facut deja in Marea Britanie, unde inca din luna iulie Firefox a pierdut locul secund in fata Chrome.

Pentru a tine pasul cu ceilalti competitori din piata, cei de la Mozilla au accentuat frecventa lansarilor pentru Firefox, astfel ca intr-un interval de doar trei luni au fost lansate nu mai putin de trei versiuni, ajungandu-se in prezent la Firefox 7.

Mozilla nu se opreste insa aici pregatind deja terenul pentru versiunea 8, care potrivit primelor teste din stadiul Beta va fi pe picior de egalitate cu Google Chrome 14 in termeni de viteza.

Browserul Firefox are o istorie de aproape sapte ani, prima versiunea fiind lansata publicului la 9 noiembrie 2004.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.