DJ Magazine Top 100: Armin van Buuren a pierdut prima pozitie in fata lui David Guetta (VIDEO)

Schimbare de lider in clasamentul celor mai buni DJ intocmit de prestigioasa revista Dj Magazine. Dupa patru ani de dominare absoluta a olandezului Armin van Buuren, noul numar unu mondial a fost ales francezul David Guetta.

Odata cu trecerea lui Guetta in fata lui Armin van Buuren asistam practic la detronarea genului trance de catre house dupa mai bine de un deceniu in care artisti precum Paul van Dyk, Tiesto si Armin van Buuren au detinut prima pozitie.

Ceremonia anuntarii noului clasament DJ Mag TOP 100 pentru 2011 a avut loc in cadrul festivalului Amsterdam Dance Event, iar o mare parte dintre cei prezenti la eveniment l-au primit cu ostilitate pe Guetta, imediat dupa ce insusi Armin van Buuren a anuntat numele noului numar unu mondial (vedeti la minutul 1:50 din video).

Primele reactii pe Twitter:

David Guetta @davidguetta

Thank you so much for making me number one at the top 100. I have the best fans in the world!

Armin van Buuren @arminvanbuuren

Thanks to everybody for the massive support this year no.2 @djmag & best trance! Congrats to @davidguetta for winning this year

Ferry Corsten @FerryCorsten

Although 18 wasnt quite the place i’d hoped for, i’d want thank all who voted 4 me and congratulate all the guys who moved up #DJMag100

 

@davidguetta hey buddy, congrats with the no 1 position #DJMag100

Pe pozitia a treia a ramas la fel ca si in 2010 Tiesto, a carui schimbare de stil nu i-a adus mult dorita revenire in top.

Locurile patru si cinci au ramas de asemenea nemodificate, cu Deadmau5 si Above&Beyond, pentru ca pe locul sase sa avem cea mai spectaculoasa urcare din acest an.

Avicii a urcat nu mai putin de 33 de locuri si ocupa asadar locul sase in fata lui Nick van de Wall, cunoscut DJ si producator sub numele de Afrojack. Acesta a urcat la randul sau 12 locuri pana pe sapte.

Olandezul Dash Berlin se afla pentru prima data in cariera in top 10 dupa o urcare de sapte locuri, la aceasta contribuind in mare masura si lansarea albumului sau ‘The New Daylight’.

Markus Schulz a coborat un loc pana pe opt, in timp ce trioul Swedish House Mafia completeaza ‘top ten-ul’ dupa o urcare de 13 locuri.

 

 

 

 

David Guetta @ Morumbi 04.11.2010

Clasamentul intre locurile 11-20

 

11. Paul van Dyk

12. Axwell

13. Gareth Emery

14. Fedde Le Grand

15. ATB

16. Sander van Doorn

17. Headhunterz

18. Ferry Corsten

19. Skrillex

20. Laidback Luke

Vedeti clasamentul DJ Mag Top 100 complet.

In ultimul an de zile publicul ascultator de muzica electronica din Romania a avut posibilitatea de a-i vedea LIVE pe primii trei clasati in DJ Mag Top 100 in concerte la Bucuresti.

Pentru a va face o idee despre cum arata topul 100 al anului 2011 vedeti fisierele video de mai jos. Avem de ales intre Rihanna mixata de Guetta la Romexpo, un trance adevarat pus de Armin la Polivalenta si noul stil al lui Tiesto aratat la Arenele Romane.

 

 

 

 

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza