Menu
0 Comments

Nationala de pensionari

Putem spune si asa dupa meciurile tricolorilor in actualele preliminarii. Un fotbal sarac si rezultate pe masura. Dupa ce am rezolvat, intre ghilimelele de rigoare, calificarea la Euro 2012, baietii lui nea Piti se imbata cu apa rece inaintea ultimelor doua jocuri cu Belarus si Albania. Doua echipe pe care nu le-am putut invinge in meciurile tur si pe care speram acum sa le trecem pe coloana cu plusuri a statisticilor all time.

Sperantele la ocuparea locului secund sunt atat de insemnate, incat federalii de la Casa Fotbalului au parafat un amical cu Belgia chiar in ziua barajelor pentru Euro. Nu ca ar fi vreo problema cu o eventuala reziliere unilaterala de contract. Invatam de la argentinieni.

Mutu si Tamas au fost iertati pentru escapada dinaintea meciului cu San Marino si briliantul s-a anuntat in fata mass media pentru o spovedanie publica. Numai ca in ultimul moment, din motive se spera intemeiate, trambitata conferinta a fost anulata si la inaintare au fost scosi Moti si Luchin.

Stadion de cinci stele avem, dar cu ce populam tribunele? Daca pe vremuri peluza tabelei din Ghencea era umpluta cu militari in termen, de aceasta data solutia salvatoare vine din partea pensionarilor, pustilor de liceu si a femeilor, atat cat or mai fi si ele interesate de fitele lui Mutu sau freza gelata a lui Marica.

Suporterii au venit ca la urs in noaptea alba dinaintea inaugurarii oficiale, un fel de premiu de consolare in absenta lui Messi. Ba mai mult au luat cu asalt tribunele si la meciul cu Franta, pentru a intona imnul de stat si a lua lectii de gradinarit, dar de aceasta data nationala trebuie sa se descurce cu o mana de batranei chibiti pentru care nu trebuie sa avem decat respect…

Decat respect, alaturare de cuvinte care l-a facut celebru pe Ilie Dumitrescu pe cand antrena Steaua, numai ca eroul de la Pasadena din meciul cu Argentina alaturase in fata si un “vreau” plin de dorinta.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.