MOTOGP

Pedrosa a castigat Marele Premiu al Japoniei

Spaniolul Dani Pedrosa a castigat, duminica, cursa clasei MotoGP din cadrul Marelui Premiu al Japoniei, bifand astfel a treia victorie a sezonului.

Dani Pedrosa

Pilotul echipei de uzina Honda a profitat de o eroare a coechipierului sau Casey Stoner si s-a impus detasat in fata conationatului Jorge Lorenzo (Yamaha).

Podiumul de la Motegi a fost completat de Stoner care, dupa ce a pierdut sefia cursei in turul cinci din cauza unei erori de pilotaj, a revenit ulterior si i-a depasit in duel direct pe americanul Nicky Hayden (Ducati) si spaniolul Alvaro Bautista (Suzuki).

Cele trei motociclete de uzina Honda s-au instalat in fruntea cursei inca din debut, in timp ce in plan secund italianul Valentino Rossi (Ducati) parasea intrecerea dupa doar trei vicraje.

In cautarea rezultatelor din anii trecuti, ‘Doctorul’ a fortat o depasire la interior si astfel s-a acrosat cu americanul Ben Spies (Yamaha). Acesta din urma a reusit sa reporneasca si chiar a terminat pe sase, in timp ce Rossi a parasit cursa.

Cursa nipona nu a fost lipsita de alte incidente, nu mai putin de trei piloti fiind penalizati cu o trecere prin linia boxelor pentru start anticipat. Printre acestia s-a numarat si italianul Andrea Dovizioso (Honda), care a pierdut astfel contactul cu fruntea cursei.

Italianul Andrea Iannone s-a impus in cursa clasei intermediare Moto2, in timp ce spaniolul Marc Marquez a urcat la sefia clasamentului general in urma locului doi ocupat.

Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat elvetianul Thomas Luthi. De retinut ca cei trei piloti de pe podium au concurat cu motociclete construite de Suter.

Marquez are un punct in fata germanului Stefan Bradl la general, astfel ca lupta pentru titlul mondial se va decide in ultimele trei curse ale sezonului.

Francezul Johann Zarco de la Derbi a dat lovitura in fata armadei spaniole si s-a impus cu un avans de aproape sase secunde in fata lui Nicolas Terol (Aprilia).

Podiumul a fost completat de Hector Faubel (Aprilia).

2 comments

  1. VR: “Unfortunately, Lorenzo went onto the grass slightly in Turn 1, and in the next turn he moved suddenly to get his trajectory right. He didn’t see me because I was slightly behind. When he touched me, it pushed me into Spies, who touched my front brake lever. It was normal racing contact, but I was in the wrong place at the wrong time.”

    Concluzie: virajul 2 si Lorenzo a intrat in el

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza