Menu
0 Comments

Simoncelli si-a pierdut viata la Sepang!

Pilotul italian Marco Simoncelli si-a pierdut viata pe traseul malaezian de la Sepang dupa ce a fost lovit in zona capului de motocicletele pilotate de Colin Edwards si Valentino Rossi.

Simoncelli 4490

(cc) photo credit: Ben Henderson

Aflat in pozitia a patra, echipierul de la Gresini Honda a pierdut spatele motocicletei sale in virajul cu numarul 11 al circuitului malaezian de la Sepang si a ramas pe circuit.

Veniti din spate in mare viteza, Edwards si Rossi l-au percutat in plin pe Simoncelli, a carui casca de protectie a zburat pe zona de iarba din afara traseului.

Cursa a fost intrerupta cu steag rosu si pilotii s-au retras la boxe.

Simoncelli a fost transportat de urgenta in centrul medical al circuitului fiind in stare de inconstienta.

Dupa minute bune de incertitudine oficialii au decis sa anuleze cursa de MotoGP contand pentru Marele Premiu al Malaeziei, motivul oficial fiind legat de imposibilitatea cadrelor medicale de a asigura permanenta pe circuit.

Carmelo Ezpeleta, presedintele Dorna (societatea care conduce practic Motomondialul de Viteza) a mers din boxa in boxa si i-a instiintat pe toti managerii echipelor ca satarea lui Simoncelli este critica.

UPDATE (Oficial): Marco Simocenlli si-a pierdut viata. Informatia a fost furnizata in premiera de comentatorul Eurosport France, dupa care a fost preluata neoficial pe canalele de Twitter. In cele din urma decesul lui Super Sic Simoncelli a fost confirmat oficial de organizatorii Motomondialului de Viteza.

Profilul campionului Marco Simoncelli:

Debutant la clasa 125cc a Campionatului Mondial in 2002 dupa ce a obtinut titlul european la aceeasi categorie, Simoncelli a obtinut prima victorie din cariera doi ani mai tarziu la Jerez.

In 2006 a trecut la clasa intermediara 250cc pilotand pentru Gilera, iar dupa doi ani obtinea titlul mondial dupa 12 victorii in 64 de starturi.

Trecerea la categoria regina MotoGP s-a produs firesc si Super Sic a incalecat din 2010 motocicleta Honda a echipei lui Fausto Gresini.

Pana la momentul tragediei din Malaezia, Simoncelli a participat in 50 de curse, castigand doua dupa sapte plecari din pole position. De sapte ori carismaticul italian a urcat pe podium.

Pasiunea lui Simoncelli pentru pilotajul de viteza era atat de mare incat in 2009 a participat la doua curse din Mondialul de Superbike, clasandu-se pe trei in mansa secunda a rundei de la Imola.

DSC_1727

R I P Marco Simoncelli...

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza