MOTOGP

Bradl si Terol scapa printre degete titlurile mondiale la Sepang

Germanul Stefan Bradl a ratat de putin obtinerea titlului mondial al clasei Moto2 pe circuitul malaezian de la Sepang si pentru numai doua puncte spaniolul Marc Marquez mai pastreaza sanse inaintea ultimei etape de la Valencia.

Bradl 0338
(cc) photo credit: Ben Henderson

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Bradl a condus cursa timp de 16 din cele 19 tururi programate.

Pilotul echipei Wiesseman Racing a pierdut sefia in fata elvetianului Thomas Luthi inainte de intrarea in turul cu numarul 17.

Echipierul de la Interwetten a acoperit un tur la conducere, dupa care organizatorii au oprit cursa cu steag rosu in urma cazaturii suferite de ibericul Alex Pons.

Luthi a obtinut astfel la Sepang prima victorie din cariera la categoria Moto2 a propulsoarelor de 600cc, in timp ce Bradl trebuie sa mai astepte pana dupa cursa de la Valencia pentru a fi sigur de titlul mondial.

Germanul putea profita in Malaezia de forfait-ul spaniolului Marquez, care nu a putut lua startul din cauza unei accidentari suferite in prima sesiune de antrenamente libere.

Deznodamantul luptei pentru titlul mondial al clasei 125cc s-a amanat de asemenea pentru ultima cursa a sezonului, dupa ce spaniolul Nicolas Terol a gafat incredibil in ultimul tur si a incheiat pe locul cinci in spatele rivalului sau Johann Zarco.

Aflat pe locul 15 al grilei de start dupa o sesiune de calificari tumultuoasa, Zarco a recuperat in primul tur al cursei de duminica nu mai putin de zece pozitii.

In permanent contact cu grupul de frunte condus de insusi Terol, pilotul din Hexagon a profitat din plin de eroare comisa de rivalul sau in lupta pentru titlu si a incheiat in cele din urma pe ultima treapta a podiumului.

Diferenta dintre Terol si Zarco inaintea cursei decisive de la Valencia este de 20 de puncte in favoarea spaniolului.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza