Menu
0 Comments

Van Avermaet a castigat clasica Paris-Tours

Belgianul Greg Van Avermaet (BMC) s-a impus, duminica, in clasica franceza Paris-Tours, trecandu-si in palmares a treia victorie din acest an competitional.

Dwars Door Vlaanderen

(cc) photo credit: Cindy Trossaert

Rutierul in varsta de 26 ani l-a devansat la sprint pe italianul Marco Marcato, care a renuntat la lupta din cauza unor crampe musculare.

Podiumul a fost completat de danezul Kasper Klostergaard Larsen de la echipa Saxo Bank, acesta sosind cu o intarziere de 15 secunde.

Cunoscuta drept o clasica a sprinterilor, cursa Paris-Tours din acest an a fost lipsita de batalia vitezistilor plutonului, care au pierdut fara drept de apel lupta de la distanta cu atacantii desi din randul primilor au facut parte Mark Cavendish, Alessandro Petacchi, Oscar Freire sau Daniele Bennati.

Prima evadare a zilei s-a format imediat dupa start, cand cinci rutieri s-au desprins din pluton pentru a-si construi un avans de aproape 11 minute.

Will Clarke (Leopard Trek), David Boucher (Omega Pharma-Lotto), Sébastien Delfosse (Landbouwkrediet), Rubens Bertogliati (Team Type 1) si Jurgen Van Goolen (Veranda’s Willems – Accent) au fost ajunsi de pluton cu 50 de kilometri inaintea finalului, dupa care in frunte a aparut un grup de 20 de rutieri.

Avansul acestora nu a fost insemnat, dar in cele din urma s-a dovedit suficient in fata unui pluton dezorganizat.

Belgianul Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) si francezul Sylvain Chavanel (Quick Step) au fost singurii favoriti care au incercat actiuni pe cont propriu, dar acestea s-au dovedit in cele din urma sortite esecului.

Rezultate:

1Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team5:21:43
2Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team0:00:02
3Kasper Klostergaard Larsen (Den) Saxo Bank Sungard0:00:15
4Ian Stannard (GBr) Sky Procycling
5Laszlo Bodrogi (Fra) Team Type 1 – Sanofi
6Mickaël Delage (Fra) FDJ0:00:22
7Geoffroy Lequatre (Fra) Team RadioShack
8Stuart O’Grady (Aus) Leopard Trek
9Roy Curvers (Ned) Skil – Shimano
10Arnaud Gerard (Fra) FDJ
Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza