Menu
0 Comments

BMW ramane in top la Portimao

Constructorul german BMW a monopolizat prima zi a testelor private programate de Campionatul Mondial de Superbike (WSBK) la Portimao sub soarele cald de toamna al Portugaliei.

WSBK 2009 Round 14 Portimao-66

(cc) photo credit: Pablo Gutiérrez Cepeda

Potrivit rezultatelor neoficiale date publicitatii de site-ul oficial al WSBK, britanicul Leon Haslam a fost inregistrat cu cel mai bun timp, 1:43.6, pe turul de circiut.

Vicecampionul mondial din 2010 a fost urmat de noul sau coechipier Marco Melandri, italianul adus de BMW de la Yamaha fiind mai lent cu o zecime.

Pe trei s-a clasat Aytor Badovini, care a oprit cronometrul la 1:43.8, fiind cu o zecime mai rapid decat fostul campion Max Biaggi de la Aprilia.

In prima zi au mai testat Chaz Davies (ParkinGO Aprilia), Michel Fabrizio (BMW Italia) si Leon Camier, noul echipier de la Suzuku Crescent.

Testele private WSBK de la Portimao continua marti si miercuri.

UPDATE: Haslam in top in ziua secunda

BMW a ramas la conducerea timpilor si in a doua zi de teste, acelasi Leon Haslam plasandu-se pe prima pozitie cu 1:43.2.

Britanicul a fost urmat de irlandezul Eugene Laverty, care a reusit o buna operatiune pentru noua sa echipa Aprilia.

Badovini si Biaggi au fost ceilalti doi piloti care au coborat sub un minut si 44 de secunde pe turul de la Portimao.

In alta ordine de idei, japonezii de la Kawasaki testeaza in aceste zile modelele de Superbike si Supersport pe traseul Ricardo Tormo din Valencia.

Apasati aici pentru a vedea imagini cu cele doua modele Kawasaki

Britanicul Tom Sykes si spaniolul Joan Lascorz piloteaza modelul ZX-10R care va fi folosit in 2012 la clasa mare Superbike, in timp ce turcul Kenan Sofuoglu, revenit in WSBK dupa un sezon dezamagitor la Moto2, si sud-africanul Sheridan Morais au incalecat modelul ZX-6R al clasei Supersport.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza