Intr-o partida disputata in Quebec pe durata a 12 reprize, Lucian Bute si-a aparat centura mondiala IBF la categoria supermijlocie in fata unui adversar de 42 de ani, care a rezistat in ring pana la ultimul sunet al gongului.

Bute a realizat un meci prudent, fiind declarat la final invingator in unanimitate de cei trei judecatori de margine.

Cu indulgenta unul dintre arbitri i-au acordat o repriza si lui Johnson, care mare parte din timp a facut figuratie in ring, oricat am incerca sa-l introducem in context.

Fara a-i stirbi in vreun fel din merite lui Bute, care si-a facut meciul si in final o obtinut dorita victorie, Johnson a fost cel mai slab adversar de pana acum intalnit de campionul nostru.

Dupa un meci de 12 runde, cine nu a urmarit partida pe Money Channel, singurul post din Romania care a preluat meciul in direct, ar putea crede ca Johnson i-a tinut piept lui Bute si meciul a fost unul extrem de echilibrat.

Nici vorba de asa ceva. Johnson a intrat in ring din postura de incasator si pana la final a avut meritul de a fi ramas pe picioare in fata unui Bute parca mai prudent ca oricand.

Rareori campionul nostru s-a folosit de puternica sa lovitura de stanga si in multe momente a lasat impresia ca nu vrea sa-si puna in dificultate adversarul, unul care si-a aratat din plin limitele.

Cu exceptia a doua sau trei reprize, in care schimburile de lovituri au fost cu adevarat la inaltimea unui meci pentru titlul mondial, meciul a fost unul de asteptare, cu un Bute extrem de prezent si atent in centrul ringului.

Una peste alta, Bute ramane campion mondial si acumuleaza in palmares a 30-a victorie in boxul profesionist.

Insusi campionul roman a declarat la final ca este multumit de rezultatul in sine si nu neaparat de maniera in care a fost obtinuta victoria cu Johnson, meciul cu jamaicanul fiind trecut deja la capitolul experienta.

Asa a spus Bute la putine momente de la coboarea din ring, dar cel mai bine partida cu penstionarul jamaican ar trebui pusa in sectiunea ‘si altele’.