Menu
0 Comments

Comedie cu energizante pe platoul de filmare Interlagos

Red Bull s-a apucat de turnat filme. Cel putin aceasta este opinia mea dupa cele vazute in Marele Premiu al Braziliei de la Sao Paolo. Cu titlul mondial deja acontat inca din Japonia, Sebastian Vettel si-a permis in cursa interpretarea rolului de erou sacrificat pe altarul suspansului si in beneficiul echipei.

Aflat pentru a 15-a oara in prima pozitie a grilei de start, Vettel a pornit ca din pusca si in mod normal se indrepta spre o victorie detasata la multe zeci de secunde in fata urmatorului clasat.

Planul a fost schimbat din mers de regizorul Christian Horner, care i-a comunicat prin radio lui Vettel in turul 14 din cele 71 programate ca are o problema la cutia de viteze.

“Bietul Sebastian. Ar fi al doilea abandon consecutiv intr-un sezon in care a batut chiar si cele mai precise ceasuri elvetiene”, au suspinat admiratoarele tanarului german.

Sub lumina difuza de la Sao Paolo si sub amenintarea unei ploi care a fost prezenta pe radarele meteo, dar in realitate a lipsit cu desavarsire, Vettel a pierdut teren vazanc cu ochii, iar in turul 30 inevitabilul s-a produs si Webber a trecut in fata germanului.

Australianul s-a distantat rapid la peste doua secunde, dupa care cutia de viteze a monopostului pilotat de Vettel s-a energizat miraculos si campionul mondial mergea ca vantul si ca gandul astfel incat Alonso si Button abia daca se tineau in urma lui.

Scenariul celor de la RBR-Renault a vizat o dubla lovitura. Sa-i ofere lui Webber o victorie bonus pentru munca depusa in folosul echipei de-a lungul sezonului, a se traduce cu acceptarea rolului de etern locotenent, si de a-l propulsa pe australian pe pozitia a doua a clasamentului general, lucru posibil in prima parte a cursei din moment ce Button naviga in jurul pozitiilor patru sau cinci.

In cele din urma doar jumatate din plan a reusit, Button asigurandu-si locul doi la general dupa depasirea lui Alonso in finalul cursei.

Comedia cu energizante a luat la final o usoara tenta de tragedie, fata lunga afisata de Webber tradand strategia lui Horner si ai lui. In timp ce Vettel jubila din pozitia a doua si era numai un zambet, probabil si el mandru de cat de bine si-a jucat rolul, Webber era mai degraba trist si abatut pentru aceasta a opta victorie a carierei.

Statisticile vor pastra peste ani victoria lui Webber si atat, insa in memoria colectiva cei de la RBR vor ramane cu amintirea acestei mici farse, concurand cu succes la acest capitol Scuderia Ferrari si celebrele lor ordine de echipa.

Dupa cele intamplate la Interlagos nu te poti intreba daca nu cumva si pana de cauciuc din Abu Dhabi nu a facut parte din vreo strategie de maximizare a spectacolului intr-o cursa ce se anunta si acolo extrem de anosta.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza