Sporturi de iarna

Cuche a castigat prima coborare a sezonului

Elvetianul Didier Cuche s-a folosit din plin de experienta bogata pentru a se impune in coborarea de la Lake Louise (Canada), prima a sezonului 2011/2012 in Cupa Mondiala de Schi Alpin.

Aflat la startul cu numarul 345 in Cupa Mondiala, Cuche a fost inregistrat cu timpul de 1:47.28, suficient pentru a-l invinge cu un avans de doar sase sutimi de secunda pe conationalul sau Beat Feuz.

Austriacul Hennes Reichelt, al 45-lea la start, s-a clasat pe locul al treilea fiind mai lent cu doar opt sutimi de secunda in raport cu Didier.

  • “Intotdeauna m-am chinuit sa fiu rapid aici la Lake Louise, in special la coborare. Am urcat pe podium de doua sau trei ori la Super-G, dar inaintea victoriei din 2009 fusesem doar o singura data in top cinci la coborare. Este o cursa dificila si trebuie sa ataci tot timpul, gasind in acelasi timp o combinatie ideala intre a trage tare si a lasa schiurile” (Didier Cuche).

Cuche, 37 ani, a obtinut astfel a 18-a victorie a carierei in Cupa Mondiala si a doua in coborarea de la Lake Louise dupa izbanda din 2009.

Desi a detinut provizoriu sefia clasamentului intermediar, americanul Bode Miller s-a clasat in final doar pe pozitia a 9-a, cu o intarziere de 78 de sutimi.

Aceeasi partie din Lake Louise va gazdui, duminica, cursa de Super-G, de asemenea prima a sezonului in aceasta disciplina.

Pentru rezultate accesati imaginea de mai jos:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza