Sporturi de iarna

Eva Tofalvi, locul doi in cursa de sprint de la Ostersund

Rezultat remarcabil pentru Eva Tofalvi, cea mai valoroasa biatlonista a Romaniei, care a incheiat pe locul secund cursa de sprint desfasurata, duminica, la Ostersund (Suedia) in cadrul etapei inaugurale a Cupei IBU.

Helena Jonsson: IBU World Cup winner 2009
(cc) photo credit: Tor Atle Kleven

Cu o singura ratare in poligon, Tofalvi a sosit cu o intarziere de 26.1 secunde fata de finlandeza Kaisa Mäkäräinen, care a fost nevoita sa faca fata a nu mai putin de trei tururi de penalizare.

Sportiva din tara celor 1000 de lacuri a acoperit in cele din urma traseul de 7.5 kilometri cu timpul de 21:55.1.

  • “Este un start de sezon foarte bun pentru mine si sper sa continui in acelasi mod. Nu stiu cum, dar de cele mai multe ori conditiile dificile de concurs imi sunt favorabile”, a declarat Tofalvi la finalul cursei.

Pe trei s-a clasat Selina Gasparin din Elvetia, sportiva care a ratat o tinta in poligon si care a ajuns la final cu o intarziere de 45.3 secunde.

Topul sase a fost completat de Kadri Lehtla din Estonia si de doua reprezentante ale Germaniei, Andrea Henkel si Miriam Behringer.

Alte doua reprezentante ale Romaniei au incheiat cursa de sprint, Luminita Piscoran pe locul 29 si Orsolya Tofalvi pe locul 93 din 100 de participante.

In prima cursa de sprint desfasurata sambata, Reka Ferencz a incheiat pe locul 42 o intrecere castigata de frantuzoaica Marie Laure Brunet. Piscoran a incheiat pe locul 54, iar Orsolya Tofalvi a fost a 90-a.

La masculin in proba similara desfasurata pe distanta a 10 kilometri, Romania a fost reprezentata de trei sportivi care in prima cursa s-au clasat dupa cum urmeaza: 68 – Stefan Gavrila, 106 – Roland Gerbacea, 113 – Remus Faur.

In cursa a doua, duminica, biatlonistii romani au obtinut urmatoarele clasari: 64 – Stefan Gavrila, 82 – Roland Gerbacea, 90 – Remus Faur.

Cursa de sprint din cadrul Cupei IBU a servit drept o ultima repetitie pentru startul Cupei Mondiale, care va avea loc, miercuri, tot la Ostersund.

Cupa IBU va continua peste doua saptamani la Ridnaun in Italia.

Rezultatele cursei secunde de sprint feminin:

[gview file=”http://www.ecronicar.ro/wp-content/uploads/2011/11/BT_C73B_1.0.pdf” height=”650″ width=”620″]

One comment

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza