Ca de final de sezon

Odată încheiate majoritatea turneelor importante ale sezonului, jucătorii se retrag în sânul familiei, pentru a petrece binemeritata vacanţă. De câte o lună sau două. Fiecare după posibilităţi. Pentru alţii, întrecerea nu s-a încheiat. Continuă, ba chiar cu o miză şi mai mare. Este cazul celor angrenaţi în şcolile de calificare, ultima şansă pentru a prinde câte un loc la ediţiile viitoare ale Circuitelor european şi american.

Open de France 2011 - 55

Nivelul concurenţei în astfel de cazuri este într-atât de mare, încât jucători profesionişti, cu vechi ştate în domeniu, ratează obiectivele propuse.

Uneori, e vorba şi de câte patru site care cern, în speţă, turnee, iar ultimul se desfăşoară pe durata a şase runde, şi nu patru, aşa cum vedem săptămână de săptămână.

Astfel, sezonul trecut, din cei 29 de jucători admişi astfel în Circuitul US PGA, doar 11 mai evoluaseră în acesta şi, implicit, se întorceau în acest mod. Restul erau debutanţi.

Iarăşi, viaţa în top nu este deloc uşoară. Dintre promovaţi, 16 nu au reuşit în tentativa asigurării unui loc la ediţia viitoare a celui mai lucrativ Circuit din lume.

Reamintesc, dreptul de joc înseamnă că nu trebuie să dispuţi calificări pentru fiecare turneu în parte. Ar însemna alte zile pierdute, alţi bani investiţi, cu şanse şi mai mici de a prinde un loc la start.

De ce am vorbit despre şcoala de calificare? Deoarece turneul începe miercuri, pe terenurile PGA West – Nicklaus şi Stadium – din La Quinta, California.

Printre cei 150 de jucători se numără nume importante ale golfului mondial. Un Tommy Armour, un Rich Beem, Daniel Chopra, David Duval, Bob Estes, Jason Gore, Lee Janzen, Tim Petrovic, Sam Saunders sau Boo Weekley.

Vor fi 150 de jucători, care vor lupta pe durata a şase runde. Disputele se anunţă acerbe.

Tot în această săptămână se joacă şi ultimul turneu al sezonului regulat în Circuitul european. Openul de la Hong Kong premerge cu şapte zile marea confruntare – ultima a anului – Campionatul Mondial Dubai, concurs dotat cu premii similare unuia de mare şlem.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza