WRC

Hirvonen va concura pentru Citroen

Vicecampionul mondial Mikko Hirvonen a parasit echipa de uzina Ford pentru a semna cu Citroen, urmand ca din 2012 sa piloteze al doilea model de uzina DS3 la fel ca si marele campion Sebastien Loeb.

Mikko Hirvonen

Invins in trei randuri de Loeb, finlandezul a ales sa se desparta de echipa de uzina Ford dupa o colaborare de un deceniu.

Debutant in 2002 la volanul modelului Subaru Imprezza WRC, Hirvonen a facut pasul la echipa de uzina Ford doi ani mai tarziu, unde l-a avut coechipier incepand din 2006 pe dublul campion mondial Marcus Gronholm.

Hirvonen a luat startul de-a lungul timpului in 124 de raliuri, castigand 14 dintre acestea. Toate victoriile au fost obtinute cu Ford.

Pilotul finlandez a fost invins de trei ori de Loeb in batalia pentru titlul mondial, dar cel mai aproape a trecut de coroana suprema in 2009, cand a pierdut pentru doar un singur punct.

Hirvonen a incercat in 2010 si experienta unui model S2000 din Intercontinental Rally Challenge, castigand Raliul Monte-Carlo la volanul unui model Ford Fiesta.

Odata cu trecerea lui Hirvonen la Citroen devine iminenta plecarea francezului Sebastien Ogier la Ford, unde talentatul pilot din Hexagon va gasi cadrul perfect pentru a-i contesta lui Loeb suprematia in 2012.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza