Menu
0 Comments

Ilie Dumitrescu i-a dat peste nas lui Becali

Fostul mare atacant al Stelei, Ilie Dumitrescu, a realizat o radiografie a situatiei actuale a echipei Steaua, pe care nu multi au reusit (putut sau vrut) sa o faca in ultimii ani.

Intr-un dialog televizat cu patronul fostei echipe din Ghencea, si cand spun ‘fostei’ subliniez ca Steaua a ajuns ca un orfan al fotbalului romanesc din cauza ambitiilor lui Becali, Ilie Dumitrescu i-a spus verde in fata latifundiarului din Pipera de ce la Steaua nu se (mai) face performanta:

  • Daca vrei sa faci performanta cu echipa asta, pune un antrenor, pune un manager si da-le incredere. Ai rabdare cu ei, nu mai schimba jucatorii la fiecare 6 luni si nu mai pleca urechea la cei care iti soptesc zilnic cate ceva in ureche.

Contrat de Becali care, in stilul caracteristic, a incercat sa-l ironizeze pentru rezultatele slabe avute ca antrenor, Dumitrescu i-a replicat acestuia:

  • Loja aia din Ghencea in care stai tu, de fapt stateai, ca acum ai plecat de-acolo, a fost facuta din banii luati de Steaua dupa ce Ilie Dumitrescu a fost transferat la Tottenham. Asta trebuie sa stii tu.

Steaua l-a transferat pe Ilie Dumitrescu in vara anului 1994 la Tottenham Hotspur pentru 4.3 milioane de dolari, dar Becali nu are de unde sa stie aceste lucruri din moment ce nu el se afla atunci la gestiunea cascavalului.

Cu peste 200 de meciuri in tricoul Stelei si 70 de goluri marcate pentru ros-albastri, Ilie Dumitrescu a cucerit patru titluri ale Romaniei si tot atatea Cupe al Romaniei cu Steaua, participand de asemenea la trei turnee finale ale Campionatelor Mondiale (1990, 1994 si 1998).

Dupa dialogul celor doi si mai ales istoria ultimilor ani, am inteles un lucru, si anume ca fostele glorii ale Stelei se impart in doua: cei care stau cu mana intinsa in fata conducerii de acum, acceptand toate umilintele care decurg dintr-un astfel de comportament, si cei care iau atitudine spunand lucrurilor pe nume sau care se feresc de acest bolnav tot mai greu de vindecat numit Steaua.

Mai intai si-a pierdut suporterii, apoi gloriile una cate una, pentru ca cel mai recent sa ramana si fara casa. Ce se va alege oare de Steaua?

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza