Sporturi de iarna

Kofler a zburat pentru victorie la Kuusamo

Austriacul Andreas Kofler a castigat, duminica, prima etapa individuala din noua editie a Cupei Mondiale de Sarituri cu Schiurile.

Westby Snowflake Ski Jump
Al doilea la capatul primei manse dupa un zbor care a masurat 134.5 metri, Kofler l-a devansat pe conationalul sau Gregor Schlierenzauer pentru mai putin de un punct.

Koffler a adunat un total de 264.2 puncte, in timp ce Schlierenzauer a totalizat 263.5 puncte, cu sarituri de 141.5 metri, respectiv 130.5 metri.

Purtator al tricoului galben de castigator al editiei precedente a Cupei Mondiale, Thomas Morgenstern a completat podiumul cu 256.3 puncte, dupa sarituri de 130 si 137 de metri.

Polonezul Kamil Stoch a fost al patrulea, cel mai bun loc din spatele austriecilor, cu 239.1 puncte.

In top zece s-au mai clasat cehul Roman Koudelka, germanul Severin Freund, rusul Denis Kornilov, norvegianul Tom Hilde, germanul Richard Freitag si finlandezul Janne Happonen.

Suprematia Austriei la Kuusamo a fost anuntata inca din debutul zilei de duminica, atunci cand saritorii din Tara Valsului au castigat competitia pe echipe.

Desfasurat intr-o singura mansa din cauza conditiilor meteorologice dificile, concursul pe echipe a fost castigat detasat de Austria care, in componenta Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer si Thomas Morgenstern, a adunat 517.2 puncte.

Japonia a furnizat o frumoasa surpriza clasandu-se pe locul al doilea, cu 408.4 puncte, in timp ce Rusia a intregit podiumul cu 398.3 puncte.

Cupa Mondiala de Sarituri cu Schiurile continua saptamana viitoare cu etapa de la Lillehammer (Norvegia).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza