Formula 1

Lewis Hamilton a castigat in Abu Dhabi

Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a impus in editia din acest an a Grand Prix-ului de Formula 1 de la Abu Dhabi, echipierul de la McLaren-Mercedes impunandu-se in fata spaniolului Fernando Alonso (Ferrari) si a coechipierului sau Jenson Button. Campionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) a abandonat in chiar primul tur, dupa ce in virajul al doilea a suferit o pana de cauciuc. Apasati aici pentru a vedea tur cu tur cursa de pe Yas Marina.

Lewis Hamilton
(cc) photo credit: Nic Redhead

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Vettel si-a vazut naruite sperantele la o a treia victorie in Abu Dhabi dupa numai doua viraje, cand o explozie la roata dreapta spate l-a aruncat pe german in afara cursei.

Hamilton s-a instalat la conducere si a pilotat fara eroare pana la final. Fernando Alonso a incercat sa-i ofere o replica pe masura lui Hamilton, fostul dublu campion mondial jucand totul pe cartea celei de-a doua intrari la boxe.

Desi a ramas in pista trei tururi suplimentare, Alonso a esuat in tentativa de a urca pe prima pozitie si s-a consolat la final cu locul al doilea. Apasati aici pentru cronica detaliata a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite, penultima etapa a sezonului 2011.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza