Menu
0 Comments

Marinescu a incheiat pe locul 17 prima cursa de GP2 din Abu Dhabi

Pilotul roman Mihai Marinescu a avut o comportare decenta, sambata, in prima cursa pe care a disputat-o vreodata in seria principala GP2, echipierul de la Rapax clasandu-se la final pe locul 17 din 26 de competitori.

Fabio Leimer

(cc) photo credit: Scott Kilbourne

Aflat pe a 25-a pozitie a grilei de start, Marinescu a avut probleme la start, ramanand blocat pentru cateva secunde pe mijlocul pistei.

Pe masura ce pilotii din fata lui au inceput sa intre la boxe pentru schimbul de pneuri obligatoriu, Marinescu a avansat spectaculos in clasament, astfel ca in turul 13 din cele 31 programate pilotul brasovean ocupa pozitia a 7-a.

Intrarea la boxe l-a readus pe pilotul Rapax in partea inferioara a ierarhiei, Mihai revenind pe circuitul Yas Marina in pozitia a 22-a.

Pana la final a reusit sa recupereze cinci locuri, terminand astfel pe 17, un loc in marja obiectivului impus de pilotul nostru. Marinescu declarase inaintea cursei ca spera la o clasare intre locurile 15 si 20.

Cursa principala a etapei finale din Abu Dhabi a fost castigata de elvetianul Fabio Leimer, pilotul Racing Engineering conducand intrecerea de la un capat la altul.

Brazilianul Luiz Razia a incheiat pe locul doi la volanul monopostului sau Caterham Team AirAsia, in timp ce britanicul Jolyon Palmer a completat podiumul.

Dani Clos, coechipierul lui Marinescu, a abandonat cursa dupa numai un singur tur acoperit, pilotul spaniol retragandu-se la boxe cu probleme tehnice.

UPDATE: In cursa a doua, de sprint, Marinescu a abandonat dupa zece tururi in urma unei iesiri in decor.

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza