Menu
0 Comments

Martin Kaymer a castigat Campionatul Mondial de Golf de la Shanghai

Fostul numar unu mondial Martin Kaymer a repurtat o impresionanta victorie, duminica, la WGC-HSBC Champions de la Shanghai.

Martin Kaymer

(cc) photo credit: Keith Allison

Intrat in ultima runda cu un deficit de cinci lovituri fata de suedezul Fredrik Jacobson, jucatorul german in varsta de 27 de ani a reusit un parcurs de exceptie in a doua parte a traseului din Shanghai.

Castigator in 2010 al turneului PGA Championship, unul dintre cele patru concursuri de Mare Slem din calendarul mondial profesionist, Kaymer a inceput ziua finala cu sase par-uri la rand, dupa care si-a trecut in cont nu mai putin de noua birdies la urmatoarele 12 cupe jucate.

Astfel, Kaymer a terminat runda a patra la 9 sub par, total 63, scorecard prin care germanul l-a devansat cu trei lovituri pe Jacobson.

Pe trei a incheiat nord-irlandezul Graeme McDowell la patru lovituri in urma lui Kaymer, in timp ce pe pozitia a patra s-au clasat la egalitate jucatorii Charl Schwartzel, Paul Casey si Rory McIlroy.

Pentru Kaymer victoria de la Shanghai este a doua obtinuta in 2011, dupa ce in debutul sezonului s-a impus la Abu Dhabi. Germanul a ajuns in urma acestui nou succes la cota zecee turnee castigate.

Victoria din Shanghai ii aduce lui Martin Kaymer un cec in valoare de 842.218 euro prin care germanul urca pe locul secund in Cursa pentru Dubai, ierarhie a castigurilor jucatorilor din European Tour in vederea finalei sezonului.

Englezul Luke Donald este primul in Cursa pentru Dubai cu 3.8 milioane de euro, urmat de Martin Kaymer cu 2.8 milioane si Rory McIlroy cu 2.7 milioane.

European Tour programeaza in continuare, in intervalul 10-13 noiembrie, Singapore Open la Sentosa Golf Club, un turneu cu premii totale in valoare de 6 milioane de dolari.

La acesta si-au anuntat participarea, printre altii, Phil Mickelson, Anthony Kim si Camilo Villegas.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.