Menu
0 Comments

Pacquaio si-a aparat centura mondiala in fata lui Marquez

Pugilistul filipinez Manny Pacquaio (foto dreapta) l-a invins, sambata noapte, pe mexicanul Juan Manuel Marquez, in MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, pastrandu-si inca o data centura mondiala WBO la categoria semimijlocie.

Manny Pacquaio vs Cotto Fight Pictures ( Photo by Al Bello/Getty Images)

(cc) photo credit: Dexter Panganiban

Al treilea episod al confruntarii dintre cei doi a fost unul extrem de disputat, cei trei judecatori de margine avand din nou dificultati in a alege invingatorul.

In cele din urma Pacquaio a fost dat castigator de doi dintre arbitri, iar al treilea i-a vazut pe cei doi la egalitate.

Anuntul oficial a fost urmatorul: 114-114, 115-113 si 116-114 in favoarea lui Pacquaio.

Desi a ridicat bratele in semn de victorie la ultimul gong al meciului, Marquez a trebuit sa faca fata unei noi infrangeri care va suscita cu siguranta alte polemici si controverse precum s-a intamplat si la precedentele doua confruntari ale celor doi.

Daca Marquez exulta in ring in asteptarea verdictului judecatorilor de margine, Pacquaio s-a retras in coltul sau pentru o rugaciune, in timp ce suporterii mexicanului ii cantau deja acestuia victoria.

Nici sotia filipinezului nu era sigura pe reusita lui Manny, dar in cele din urma cel care a primit toate onorurile a fost Pacquaio, cel mai bun boxer al planetei in ierarhia realizata de prestigioasa revista Ring.

Pacquaio si Marquez s-au mai intalnit anterior de doua ori, in 2004 cand lupta s-a terminat la egalitate si in 2008 cand in acelasi loc din Las Vegas invingator a fost declarat Pacquaio, decizie care a iscat mari controverse in lumea boxului profesionist.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.