Menu
0 Comments

Sarkozy si libertatea Internetului

Presedintele francez nu s-a exprimat de putine ori cu privire la Internet si incadrarea acestui imens spatiu virtual in anumite reguli stricte si, o data in plus, Nicolas Sarkozy pledeaza in fata ministrilor Culturii din grupul statelor dezvoltate economic si financiar (G8 si G20) pentru un WWW mai controlat si mai echilibrat.

Nicolas Sarkozy - World Economic Forum Annual Meeting 2011

Franta, spre deosebire de SUA care priveste mult mai degajat problematica Internetului fara reguli, adopta o atitudine mai ferma cand vine vorba de protejarea vietii private si a drepturilor de autor.

Este de asteptat ca intalnirea care se desfasoara la Avignon sa se incheie cu o declaratie comuna privind stabilirea unor asa numite coduri morale pe Internet.

In pregatirea intalnirii de la Avignon, Sarkozy a gazduit la Paris o masa rotunda de discutii despre legiferarea Internetului, la aceasta participand, printre altii, Mark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare Facebook, sau Eric Schmidt, presedintele executiv al gigantului Google.

Ce inseamna cu adevarat un Internet reglementat?

Incadrat intre anumite limite de a face si a nu face, mai putem vorbi de un Internet liber?

Acestea sunt intrebari legitime, care la randul lor ridica alte semne de incertitudine. Pentru moment insa, Internetul ramane un spatiu de libera exprimare si desfasurare, reglat din mers de conduita proprie a fiecarui utilizator.

Din pacate insa, nu putine sunt exemplele de dubla personalitate al celor care in viata reala au un comportament, iar pe Internet se transforma in mici frondisti, gata sa sara la gatul oricui, oricand.

Poate ca aici ar trebui lucrat si insistat mai mult, la contactul direct intre utilizatori, iar pentru aceasta protectia anonimatului ar trebui cumva facuta sa dispara.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa ma injuri, sa o faci macar sub semnatura reala.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.