Sporturi de iarna

Schi Fond: Constantin Pepene, pe locul 68 in cursa de 15 km liber de la Sjusjøen

Sportivul legitimat la Dinamo a fost cronometrat la finalul cursei desfasurate in stilul liber cu timpul de 35:00.5, avand o intarziere de 2 minute, 19 secunde si 6 zecimi fata de invingator.

Ladies' 30K Mass Cross-Country Skiing - Vancouver 2010 Winter Olympic Games
(cc) photo credit: Iwona Erskine-Kellie

In varsta de 23 ani, Pepene a participat astfel la prima lui cursa in Cupa Mondiala de Schi Fond, dupa ce la inceputul lunii noiembrie se clasase pe locul 19 in cursele desfasurate in stilul liber si clasic in etapa FIS de la Muonio (Finlanda).

Pepene a incheiat pe locul 37 cursa similara de 15 kilometri stilul liber de la Jocurile Olimpice gazduite in 2010 de Vancouver.

Cursa de la Sjusjøen a fost castigata de suedezul Johan Olsson, care l-a intrecut cu 31.2 secunde pe norvegianul Petter Northug, in timp ce italianul Roland Clara a pierdut locul secund pentru doar doua zecimi de secunda.

La start s-au aliniat un total de 92 de fondisti.

Monika Gyorgy, locul 69 la 10 kilometri liber

In proba similara feminina, dar care s-a desfasurat pe un traseu in lungime de 10 kilometri, reprezentanta Romaniei, Monika Gyorgy, s-a clasat pe locul 69 din 71 de competitoare ajunse la sosire.

Cursa a fost castigata de Marit Bjoergen din Norvegia, urmata de suedeza Charlotte Kalla si Vibeke Skofterud, o alta concurenta din Tara Fiordurilor.

2 comments

  1. La Muonio Pepene s-a clasat pe locurile 18 si 19, nu pe 10. Oricum, rezultatul de la Susjoen este unu bun pentru Pepene si sunt sigur ca daca va continua sa alerge in Cupa Mondiala va face progrese mari pana la sfarsitul sezonului.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza