Menu
0 Comments

Suzuki ramane in MotoGP

Constructorul japonez Suzuki va fi prezent si in 2012 in Campionatul Mondial de Motociclism, punand astfel capat numeroaselor speculatii care vorbeau despre o iesire din Motomondial.

MotoGp

Anuntul niponilor a venit la putine ore dupa ce pilotul spaniol Alvaro Bautista obtinea cel mai bun timp, vineri dupa-amiaza, in a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul etapei de la Valencia.

Bautista, 26 ani, a fost de asemenea confirmat ca pilot principal pentru team-ul Rizla Suzuki condus de Paul Denning.

Fost campion mondial la clasa 125cc in 2006, Bautista a facut pasul la MotoGP in 2010, cand s-a clasat pe locul 13 la finalul sezonului.

Cel mai bun rezultat obtinut de Bautista la ghidonul motocicletei Suzuki a fost locul cinci, ocupat de trei ori, la Barcelona, Sepang (ambele in 2010) si la Silverstone (2011).

Desi incepand cu anul 2012 clasa MotoGP devine Moto1, iar motoarele actuale de 800cc vor fi inlocuite cu propulsoare de 1000cc, Suzuki va incepe sezonul viitor cu motorul curent al modelului GSV-R.

Motorul de 1000cc va fi testat abia in etapa de la Estoril din primavara, urmand ca trecerea definitiva sa se produca in a doua parte a sezonului.

O alta noutate venita din partea Suzuki vizeaza revenirea americanului John Hopkins la Moto1, pilotul care in 2011 a concurat in BSB urmand a bifa doar cinci aparitii din postura de wild card.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza