Menu
0 Comments

Tony Stewart a castigat al treilea titlu in NASCAR

Americanul Tony Stewart si-a adjudecat, duminica noapte, al treilea titlu NASCAR Sprint Cup din cariera, dupa ce a castigat cursa Ford 400 de pe Homestead-Miami Speedway.

2011 Brickyard 026

Intrat in cursa finala a sezonului cu un deficit de trei puncte in fata lui Carl Edwards (#99), Stewart si-a condus magistral modelul Chevrolet spre prima pozitie in Florida, impunandu-se chiar in fata lui Edwards.

Astfel, pentru prima data in istoria NASCAR, primii doi clasati au incheiat sezonul la egalitate de puncte, titlul revenindu-i lui Stewart la numarul de victorii obtinute.

Fostul pilot de IndyCar a castigat cinci curse din cele 36 programate in 2011, iar performanta sa este cu atat mai mare cu cat acestea cinci au venit in ultimele zece alergari ale sezonului.

De cealalta parte, Edwards a fost un excelent pilot de regularitate de-a lungul anului, insa la final a pierdut titlul pentru ca a obtinut o singura victorie.

Pe pozitia a treia a incheiat la general Kevin Harvick, pilot care a avut un deficit de 58 de puncte fata de Stewart si Edwards.

Tony Stewart nu se afla la prima victorie din cariera in NASCAR, americanul mai castigand titlurile din 2002 si 2005.

Succesul lui Stewart consfinteste suprematia constructorului Chevrolet, care a obtinut astfel al saptelea titlu consecutiv.

In alta ordine de idei, Stewart a intrerupt dominatia de cinci ani a echipei Hendrick Motorsport si a pilotului Jimmie Johnson, cel care in 2006 incepea o serie fabuloasa de victorii in NASCAR.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza