Menu
4 Comments

TVR continua traditia serialelor coreene cu Legendele palatului: Regele Geunchogo

Al 11-lea serial coreean propus de TVR incepand de marti, 22 noiembrie, ne va introduce in istoria regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate ale peninsulei coreene, alaturi de Goguryeo si Silla.

Daca publicul roman s-a familiarizat cu Goguryeo dupa vizionarea a doua seriale consacrate, care s-au bucurat de o mare simpatie, mai precis Legendele palatului: Printul Jumong si Legendele palatului: Taramul dintre vanturi, de aceasta data vom merge la sud de regatul infiintat de Jumong, in Baekje, unde actiunea are legatura cu primul rege al Goguryeo.

Din punct de vedere istoric, Regatul Baekje a fost infiintat de Onjo, unul dintre cei doi fii pe care Jumong i-a avut cu So Seo-no.

Probabil ca va amintiti finalul din Legendele palatului: Printul Jumong, cand So Seo-no pleaca din Goguryeo impreuna cu cei doi copii spre sud pentru a infiinta un nou regat.

Ei bine astfel apare Baekje si asa incepe si noua pelicula care il are in rolul principal pe Geunchogo, al 13-lea monarh al Regatului Baekje. Avem insa de-a face cu o altfel de abordare, filmul readucandu-i in centrul atentiei pe Regele Jumong, fiul sau Yuri, So Seo-no, Onjo si Biryu.

Bazat atat pe fapte istorice, cat si pe romanul scris de Lee Munyeol, filmul prezinta Regatul Baekje in timpul de maxima glorie si expansiune din timpul Regelui Geunchogo, cel care a fost al doilea fiu al Regelui Biryu si care a domnit intre 346–375 e.n.

In timpul domniei sale, Geunchogo a intarit puterea regala in dauna celei aristocratice, stabilind un nou sistem de guvernare locala prin care conducatorii din teritoriu erau numiti direct de la centru.

Baekje s-a aliat cu Silla, regatul din estul peninsulei coreene, dar a intretinut relatii diplomatice si cu dinastia chineza Jin, de la care Geunchogo a imprumutat mai multe elemente culturale.

In formatul clasic de o ora, pelicula produsa de KBS are 60 de episoade, insa la TVR1 vor fi difuzate 120 de episoade, tinand cont de pauza publicitara care practic separa un episod in doua parti.

Serialul poate fi urmarit pe TVR1 si TVR HD in fiecare zi, de luni pana vineri, in intervalul 18:25 – 19:40.

Tags: , , , , , , , , ,

4 thoughts on “TVR continua traditia serialelor coreene cu Legendele palatului: Regele Geunchogo”

 1. iulya says:

  YEOGU ESTE UN MARE BOU ,ZICI CA-I FATA PE SCURT,”FATO”

 2. Kris says:

  Yeogu chiar are o fata de retardat… Dar povestea e intresanta

  1. eCronicar says:

   Poate iti va placea mai mult cand va deveni Regele Geunchogo.

 3. maria says:

  nu imi place de Yeogu fiindca a facuto pe hongran a doua rgina si a fuso pe vaca aceia prima regina si ca nu a omorato pe Yohama

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza