Menu
0 Comments

Vinokourov candideaza pentru un loc in parlamentul din Kazahstan

Aflat la final de cariera in ciclism, rutierul Alexandre Vinokourov isi va incerca sansa in politica interna din Kazahstan.

Alexandre VINOKOUROV

(cc) photo credit: Laurie Beylier

Ciclistul in varsta de 38 de ani va fi inscris pe listele partidului aflat la putere, Nur Otan, alaturi de Dariga, fiica presedintelui Nursultan Nazarbayev.

Un alt nume cu rezonanta in sportul din Kazahstan care va candida pentru un loc in legislativ este Olga Sisigina, care a castigat medalia de aur in proba de 110 metri garduri la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000).

  • Este o onoare pentru mine sa particip la aceste alegeri. Reprezinta un nou inceput pentru mine si consider ca este normala implicarea fostilor sportivi in politica. Parlamentul nostru seamana cu cel al Rusiei, unde foarte multi deputati provin din randul sportivilor retras din activitate. (Alexandre Vinokourov)

Intr-adevar, modelul prezentei fostilor campioni in politica se regaseste proeminent in politica din Rusia, unde Marat Safin sau Anna Chakvetadze au fost anuntati pe listele pentru viitoarea Duma de Stat.

Castigator al Turului Spaniei in 2006, Vinokourov si-a declarat public sustinerea fata de presedintele Nazarbayev, cel care i-a pus la dispozitie o intreaga echipa pentru a continua la cel mai inalt nivel in ciclism dupa scandalul de dopaj Puerto.

Alegerile parlamentare anticipate din Kazahstan vor avea loc la 15 ianuarie 2012.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza