Sporturi de iarna

Bode Miller, prima victorie la coborare dupa trei ani

Asteptarea a luat sfarsit si americanul Bode Miller a urcat din nou pe cea mai inalta treapta a unei curse de viteza in Cupa Mondiala de schi alpin.

MILLER Bode
(cc) photo credit: movimientobase

S-a intamplat pe partia Bird of Pray din Beaver Creek, Colorado, unde americanul in varsta de 34 de ani a avut un parcurs fara eroare.

Al 12-lea pe lista de start, Miller a acoperit traseul de 2729 de metri in 1:43.82, devansandu-l cu doar patru sutimi pe elvetianul Beat Feuz, un schior cu zece ani mai tanar decat el.

Austriacul Klaus Kroell a salvat onoarea schiorilor din Tara Valsului si s-a clasat pe trei, la doar 14 sutimi in urma lui Miller.

“Nu puteam face mai mult de atat. Am urmat cea mai agresiva linie posibila pe aceasta partie si am coborat aproape fara eroare” a declarat la final Miller.

Si bucuria americanului este de inteles din moment ce nu mai triumfase in proba regina a schiului alpin din 1 martie 2008, cand s-a impus la Kvitfjell in Norvegia.

Pentru Bode Miller aceasta este prima victorie la coborare in Cupa Mondiala din ultimii trei ani si totodata primul succes dupa ce s-a impus in proba de super combinata la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

In varsta de 34 de ani, Miller are la activ 384 de starturi in Cupa Mondiala, 72 de clasari pe podium si 33 de victorii.

Succesul obtinut la Beaver Creek este cel mai bun rezultat dupa ce in ianuarie 2011 se clasa pe locul secund in celebra si periculoasa coborare de la Kitzbuhel.

Lider al disciplinei dupa primele doua coborari ale sezonului este Feuz, care are un avans de 31 de puncte in fata lui Didier Cuche si Miller.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza