Menu
0 Comments

Cotidianul France Soir a incetat sa mai existe in print

Presa tiparita a primit o grea lovitura dupa ce prestigiosul cotidian francez France Soir si-a incetat activitatea pe print.

Dupa ce in anii 70 si 80 reprezenta principala publicatie din Hexagon, cu un tiraj de peste un milion de exemplare pe editie, France Soir si-a inceput declinul financiar in perioada de avant a erei digitale.

Preluat in 2009 de miliardarul rus Aleksandr Pugaciov, care a incercat resuscitarea publicatiei cu o investitie de 75 de milioane de euro, France Soir nu a reusit sa faca fata datoriilor si incasarilor tot mai mici.

Confruntati si cu presiunile sindicalistilor, oficialii ziarului au decis inchiderea editiei tiparite si continuare doar in online la adresa www.francesoir.fr

Cu toate acestea sunt asteptate disponibilizari masive, dupa ce in perioada de glorie a publicatiei in paginile acesteia semnau nu mai putin de 400 de jurnalisti.

Aparut in noiembrie 1944 ca o forma de rezistenta a natiunii franceze in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, France Soir si-a consolidat identitatea dupa incetarea razboiului.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.