Menu
0 Comments

Doua decenii de la victoria Frantei in fata Statelor Unite

Data de 1 decembrie 1991 a ramas una de referinta in istoria tenisului francez, dupa ce echipa de Cupa Davis a cocosului galic, condusa de pe margine de Yannick Noah, a intrat in posesia salatierei de argint la capatul unei finale memorabile cu Statele Unite.

DSC_5092

(cc) photo credit: Jonathan Bardet

Intr-o sala a sporturilor umpluta pana la refuz de suporterii francezi, formatia condusa pe atunci magistral din teren de Guy Forget si Henri Leconte se impune cu 3-1 in fata americanilor Pete Sampras si Andre Agassi.

Punctul decisiv al francezilor a fost adus de Guy Forget in meciul patru, dupa 7-6 (6), 3-6, 6-3, 6-4.

A priori acestei intalniri, Agassi il invinsese in partida inaugurala pe Forget in patru seturi, iar Leconte trecuse in trei seturi de Sampras.

Francezii au castigat meciul de dublu in fata americanilor Ken Flach si Robert Seguso.

Ultimul meci dintre Leconte si Agassi nu s-a mai disputat.

Pana a ajunge sa ridice deasupra capului trofeul Cupei Davis, francezii au invins, pe rand, echipele Israelului (5-0 in deplasare), Australiei (3-2 pe teren propriu) si Iugoslaviei (5-0 pe teren propriu).

In anul 1991 echipa Romaniei a disputat doua meciuri in Grupa 1 a Zonei Euro/Africane, pierzand cu 0-5 in deplasare cu Polonia in primul tur, pentru a castiga pe teren propriu, scor 5-0, intalnirea cu Irlanda contand pentru barajul de ramanere in prima grupa.

Andrei Pavel, pe atunci in varsta de doar 17 ani, aducea doua puncte la simplu dupa victorii in minimum de seturi.

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza