Sporturi de iarna

Eva Tofalvi, locul 52 la Oestersund in debutul Cupei Mondiale

Biatlonista Eva Tofalvi nu a reusit sa repete performanta din IBU Cup si a incheiat doar pe pozitia a 52-a cursa individuala de 15 kilometri desfasurata la Oestersund (Suedia) in deschiderea editiei 2011/2012 a Cupei Mondiale.

Magdalena Neuner
(cc) photo credit: Tor Atle Kleven

Cu sase ratari la cele patru treceri prin poligon, Tofalvi s-a clasat la final pe locul 52 din 90 de competitoare, avand o intarziere de 7:46.7.

Sase dintre minute au fost acontate din penalizarile acumulate in poligon, unde fiecare tinta ratata a echivalat cu un minut adaugat in ierarhie.

Dupa ce la primele trei trageri acumulase tot atatea minute de penalizare, Eva Tofalvi a ratat nu mai putin de trei tinte la ultima prezenta in poligon, unde a executat din picioare.

Si celelalte doua sportive din Romania au avut clasari modeste, Reka Ferencz terminand pe locul 74 la peste 11 minute de invingatoare, in timp ce Luminita Piscoran a fost a 85-a cu o intarziere de peste 13 minute.

Cursa individuala de la Oestersund a fost castigata de bielorusa Darya Domracheva, o biatlonista de 25 de ani, care a irosit doar doua din cele 20 de tinte.

Domracheva a mers foarte bine si pe schiuri, iar la final a invins-o cu peste un minut pe suedeza Anna Maria Nilsson. Podiumul a fost completat de experimentata germana Magdalena Neuner.

Pentru Domracheva aceasta a fost a patra victorie in Cupa Mondiala si prima intr-o cursa individuala. Precedentele trei reusite au fost obtinute la sprint, pursuit si intr-o cusa cu startul in masa. Domracheva a fost medaliata cu bronz in cursa individuala de la ultima editia a Jocurilor Olimpice – Vancouver 2010.

Primele 40 de sportive au punctat in clasamentul Cupei Mondiale. Niciuna dintre cele 90 de biatloniste ajunse la final nu a reusit sa sparga toate tintele in poligon.

Rezultatele oficiale ale cursei individuale de la Oestersund:

[gview file=”http://www.ecronicar.ro/wp-content/uploads/2011/12/BT_C73A_1.01.pdf” height=”650″ width=”620″]

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza