Menu
0 Comments

Hanson e primul lider. Rory, pe urmele sale

Rory McIlroy a deschis cu 66, şase sub par, şi păstrează şanse la încheierea sezonului pe locul întâi în clasamentul câştigurilor din Circuitul European.

Rory McIlroy gets in range work at TPC Sawgrass

(cc) photo credit: Lauren Teague

Nord-irlandezul se află la doar două lovituri în urma liderului Peter Hanson, după prima din cele patru zile ale Campionatului Mondial Dubai, ultimul turneu al sezonului, prezentat de DP World.

Deţinătorul trofeului în Openul american are neapărată nevoie de victorie, rezultat coroborat cu o clasare mai jos de locul nouă a actualului lider al Cursei către Dubai, Luke Donald.

În timp ce coechipierul său suedez de Cupa Ryder a egalat recordul traseului Earth din complexul Jumeirah, aflat la 64, McIlroy a realizat o performanţă care-l pune la şase lovituri în faţa lui Donald.

Asta după ce, la jumătatea zilei, nord-irlandezul în vârstă de 22 de ani se afla la trei lovituri în urma liderului clasamentului mondial şi la şapte de ocupantul locului întâi în concurs!

Schimbarea s-a produs la revenirea către clubhouse, când McIlroy a realizat şase birdies, în timp ce Donald a suferit trei bogeys consecutive, începând cu a 14-a.

Hanson se anunţă ca unul din adversarii redutabili ai lui McIlroy, după ce a egalat performanţele per rundă stabilite de Lee Westwood la ediţia inaugurală, acum doi ani, şi de Ross Fisher, în noiembrie trecut.

Scandinavul în vârstă de 34 de ani nu a câştigat niciun turneu, de la Cupa Ryder, de acum 14 luni. Revenirea de formă a arătat-o duminica trecută, când a fost al treilea în Openul de la Hong Kong, turneu câştigat de McIlroy .

“Este cel mai bun joc pe care l-am făcut vreodată . Este un teren foarte solicitant, iar vântul s-a înteţit puţin, la ultimele nouă. Sunt foarte mulţumit de modul în care am lovit astăzi mingea. În plus, mi-au intrat şi câteva putt-uri.”

Birdie-ul realizat de Hanson la cupa a 17-a l-a împiedicat pe scoţianul Paul Lawrie să se afle la egalitate cu el pe primul loc, după seria extraordinară, de şase birdies în decurs de şapte cupe, începând cu a 5-a.

Aflat în căutarea unei a treia victorii consecutive în Circuitul European, după cele două de pe pământ natal, spaniolul Sergio Garcia este al patrulea, cu 67.

La polul opus se află Westwood, autor al unui 73, unu peste par, după o rundă care a inclus un dublu bogey la par 3 a 13-a, o cupă unde a fost nevoit să joace lovitura a doua pe mâna stângă, de pe marginea unuia din cele peste 120 de bunkere ale terenului.

Deja fără Justin Rose şi Fredrik Jacobson, absenţi la start, în turneu au rămas 57 de jucători, după ce sud-coreeanul YE Yang s-a retras după patru cupe, din cauza durerilor acuzate la gât şi umăr.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.