Diverse

Kofler, fara rival

Austriacul Andreas Kofler nu are rival in debutul actualei editii a Cupei Mondiale de sarituri cu schiurile, pe care a inceput-o cu cinci victorii in palmares.

Ski Jump at Holmenkollen
(cc) photo credit: Max Froumentin

Dupa primele trei etape individuale, saritorul in varsta de 27 ani a adunat tot atatea succese si un numar maxim de puncte in ierarhia Cupei Mondiale.

Ultimele doua reusite au venit pe trambulinele olimpice de la Lillehammer, unde sportivul din Tara Valsului s-a impus atat pe trambulina mica, cat si pe cea mare in fata a doi tineri saritori din Germania.

Kofler l-a invins mai intai pe Richard Freitag, pentru ca pe trambulina mare sa triumfe in fata Severin Freund, desi in fata acestuia din urma a avut sarituri mai scurte.

Freund a zburat 132 de metri in prima mansa, dupa care s-a oprit la 124 de metri, in timp ce Kofler a avut doua sarituri care au masurat 125.5, respectiv 129 de metri.

Inaintea celor doua concursuri programate pa trambulina mare de la Harrachov, Kofler are un avans de 130 de puncte in fata conationalului sau Gregor Schlierenzauer, care nu a izbutit sa urce mai sus de locul patru la Lillehammer.

Astfel, cu doar patru etape inaintea Turneului Celor Patru Trambuline, care va debuta pe 30 decembrie la Oberstdorf, Kofler si-a inscris deja numele pe lista favoritilor la obtinerea succesului in prestigioasa intrecere desfasurata la cumpana dintre ani.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza